0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOčistite si kožo s tem preprostim napitkom

Očistite si kožo s tem preprostim napitkom

MORDA VAS ZANIMA

Tisti z nečisto kožo zagotovo veste, kako je težko, ko preizkusite 101 kremo ali napitek, a mozolji in akne so še vedno tam. Včasih jih je morda bolje že skoraj odmisliti,  a vsekakor to ni rešitev, saj si vsi želimo lepe, čiste in sijoče kože, zato se je potrebno s problemom spopasti.

- Oglas -

V telesu lahko pride predvsem zaradi nepravilne prehrane do različnih vnetij in do različnih nizkih stopenj antioksidantov v telesu. Od vse priporočljive prehrane se za lepšo kožo najbolj obnesejo različne začimbe, predvsem ingver in kurkuma. Tokrat vam ju predstavljamo v kombinaciji z vsestransko uporabnim limoninim sokom.

Napitek za kožo

Ingver

Levkotrieni so derivati nenasičenih maščobnih kislin, ki so v telesu odgovorni za nastanek in razvoj vnetnih procesov. Medtem ko torej konvencionalna zdravila blokirajo le encime, ki povzročajo otekanje in bolečine, lahko rečemo, da ingver deluje na izvor težav. Ingver zmanjšuje in preprečuje vnetja v celicah prav tako uspešno kot steroidi, poleg tega tudi zmanjšuje bolečine.

- Oglas -

Kurkuma

Veliko krem in kozmetičnih pripravkov dandanes vsebuje kurkumo. Kurkumina pasta se na primer še vedno nanese na kožo ženina in neveste in se tako uporablja v nekaterih delih Indije, Bangladeša in Pakistana. Pasta se nanese za lepšo kožo in gre za postopek, ki naj bi prinašal srečo, poleg tega da kožo po odstranitvi pusti lepšo in bolj sijočo. Doslej je bilo ugotovljeno, da kurkuma vsebuje 20 spojin, ki imajo antibiotične učinke, 14, ki preprečujejo raka, 12, ki delujejo proti tumorju, 12 protivnetnih spojin in vsaj 10 antioksidantov. Kurkuma velja za močan antioksidant, protivnetno, protibakterijsko, protivirusno in kot sredstvo v boju proti raku.

Limona

Limone so dragocen vir vitamina C, citronske kisline, kalija, vitamina B6, vlaknin in folatov. Limone so nepogrešljive pri zagotavljanju naše odpornosti, vendar se njihove koristi za naše zdravje ne končajo pri prehladu, poleg tega pa so limone nepogrešljiv pripomoček tudi v našem domu.

Potrebujemo:

  • skodelica vode
  • žličko peteršilja
  • sok ene limone
  • ½ žličke ingverja v prahu
  • ½ žličke kurkume v prahu

Vse skupaj  zmešamo, tako pripravljen napitek pa pijemo trikrat tedensko. Pri tem opazujemo, ali se nam je stanje na koži kaj popravilo. Skoraj pri vseh ljudeh koža že po treh tednih postane bolj prožna in sijoča.

.

NAJNOVEJŠE