Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKaj se zgodi, če česen uživate na tešče?

Kaj se zgodi, če česen uživate na tešče?

MORDA VAS ZANIMA

Česen je ena izmed najbolj zdravih in zdravju koristnih rastlin, po svetu se uporablja že tisoče let. Poleg tega, da je uporaben za kuhanje in praženje, ima tudi celo paleto zdravilnih lastnosti. Zdrobljen česen sprošča allicin, spojino ki daje česnu vonj in okus. En sam strok česna vsebuje 5 mg kalcija, 12 mg kalija in več kot 100 žveplovih spojin, najbolj učinkovito pa deluje surov na prazen želodec. Sodeč po zdravilnih učinkih, mu morda pogledamo čez prste, ko bomo imeli malce slab zadah.

- Oglas -

Česen

Zakaj je česen tako zdrav?

MOČAN NARAVNI ANTIBIOTIK

Aktivne sestavine v česnu ga uvrščajo med močne naravne antibiotike. Uspešno preprečuje in blaži simptome bolezni, predvsem prehlada in gripe. Toliko bolj učinkovit je, če se ga zaužije pred zajtrkom, ker so takrat bakterije izpostavljene njegovi moči.

ZMANJŠUJE KRVNI TLAK

Številne študije so potrdile, da česen stabilizira visok krvni tlak pri tistih, ki trpijo za hipertenzijo.

BLAŽI VNETJA

Močne protivnetne lastnosti česna učinkovito lajšajo bolečine pri različnih vnetjih.

IZBOLJŠUJE CIRKULACIJO

- Oglas -

Poleg svojih znanih antiseptičnih in antibiotičnih učinkov je dober za cirkulacijo krvi, ker zmanjšuje tveganje za nastanek strdkov.

V BOJU PROTI PROSTIM RADIKALOM

Česen je močan antioksidant, ki uspešno odpravlja proste radikale v telesu. Kopičenje prostih radikalov lahko povzroči celično mutacijo, tvorbo rakastih celic. Surov česen na tešče zmanjša tudi tveganje za raka.

POMOČ ZA SRCE

Česen vsebuje več kot 100 aktivnih kemičnih sestavin, ki učinkujejo tudi na trombocite, celicam podobne strukture v krvi, ki se nagibajo k temu, da se nalepijo druga na drugega in tvorijo strdke v koronarnih arterijah. Neka raziskava je pokazala, da se je raven kopičenja trombocitov pri ljudeh, ki so prejemali šest strokov česna dnevno, zmanjšala za 10 do 58 odstotkov.

KOLIKO ČESNA POJESTI?

Dnevno je dovolj že strok surovega ali malo pokuhanega česna. Bolje, da je surov, saj se s kuhanjem prepreči tvorjenje alicina in še nekaterih drugih zdravilnih sestavin.

Preberite si še več podrobnosti o česnu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×