Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
ŽivaliUmrla nosoroginja Nola

Umrla nosoroginja Nola

MORDA VAS ZANIMA

Iz živalskega vrsta v safari parku v San Diegu so sporočili, da je umrla severna bela nosoroginja Nola. Za seboj je pustila le tri nosoroge te vrste. Severni beli nosorog je namreč ena izmed najbolj ogroženih žival na svetu.

Nosoroginja Nola
Foto: Profimedia / Splash
- Oglas -

Iz Safari parka so v nedeljo sporočili, da se je Noli stanje izredno poslabšalo, zato so v ponedeljek zgodaj zjutraj sprejeli težko odločitev in ji z evtanazijo skrajšali življenje in muke. Nola, ki je bila stara 41 let, je utrpela hudo bakterijsko okužbo in se zaradi velike starosti na žalost ni mogla več boriti z njo.

Nola je preživela več kot 25 let v parku in postala priljubljena tako med obiskovalci, kot tudi med osebjem živalskega vrta. Ker je bila ena izmed zadnjih štirih še živih belih nosorogov, je njena smrt še toliko bolj zaskrbljujoča. Preostali trije nosorogi se nahajajo v OI Pejeta rezervatu v Keniji, kjer so zaščiteni z oboroženimi stražarji 24 ur na dan.

Na žalost so vsi trije starejši in samice niso sposobne za vzrejo mladičev pa tudi moški imajo nizko število spermijev. Nosorogu Angalifu so lani tik pred smrtjo odvzeli spermo in jajčeca so pred smrtjo želeli tudi Noli, a jim na žalost ni uspelo.

Nosorogi so eni od najbolj ogroženih živali, njihovi rogovi so zelo iskani v Aziji, zato so pogosta tarča lovcev. V divjini obstaja sicer 29.000 drugih nosorogov, številka pa se je zmanjšala iz kar okoli 500.000 nosorogov. Toliko jih je namreč bilo pred pol stoletja. K izumrtju je pripomogla tudi državljanska vojna, lov in izguba habitata.

- Oglas -

Žalostna novica je presenetila vse le nekaj tednov po tem, ko so na novinarski konferenci v parku razpravljali o reševanju te vrste nosorogov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×