DomovZdravje & prehranaZmanjšajte stres in vnetja v telesu s temi preprostimi triki

Zmanjšajte stres in vnetja v telesu s temi preprostimi triki

Večino naših zdravstvenih težav povzročijo razna vnetja v telesu in seveda stres. Vključimo nekaj povsem preprostih nasvetov v vsakdanjo rutino in poskrbimo, da bo slabega počutja čim manj.

- Oglas -

Stres in vnetja v telesu

Telovadba

Telovadba prekrvavi telo in poveča moč možganov. Naše telo med telovadbo sprošča endorfine, hormone sreče, ki dokazano lajšajo stres in izboljšujejo naše počutje.

Hitra prehrana

Zaradi hitre prehrane ponavadi postanemo bolj zaspani in posledično manj produktivni. Hitra prehrana vsebuje preveč konzervansov ter arom, ki v telesu sprožajo številna vnetja. Posezite torej po zdravi in uravnoteženi prehrani.

Globoko dihanje

- Oglas -

Globoko dihanje okoli 15 minut lahko izboljša počutje, saj se spodbudi prekrvavitev in s tem dovod kisika v možgane.

Ribje olje

Dve glavni sestavini ribjega olja sta EPA in DHA, vitalni omega 3 maščobni kislini, krepita čustveno središče v vaših možganih ter povečujejo osredotočenost.

Rdeče vino

Kozarec redečega vina je poln antioksidantov, ki nas ščitijo pred prostimi radikali in rakom. Pitje rdečega vina v zmernih količinah lahko dokazano izboljša vaše zdravje.

Bazilika

Dokazano je, da že samo vonj nekaterih dišav izboljša naše počutje in bazilika je ena izmed teh, saj spodbuja osredotočenost in pomaga pri izboljšanju spomina.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×