Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNaravni antibiotiki, ki so jih naši predniki uporabljali namesto tablet

Naravni antibiotiki, ki so jih naši predniki uporabljali namesto tablet

MORDA VAS ZANIMA

V zadnjem desetletju je uporaba antibiotikov tako narasla, da je dosegla sam vrh. Nikoli prej v zgodovini ni obstajalo toliko tablet in zdravil kot jih pozna današnje človeštvo. Prvi farmacevtski antibiotiki so se na tržišču pojavili šele leta 1940, pred tem pa je obstajalo veliko naravnih pripravkov – zelišč in živil, ki so na dnevni osnovi zagotavljali naravno zaščito pred virusnimi okužbami in boleznimi. Naši predniki so tako uporabljali »organske« antibiotike, ki so temeljili na naravnemu boju proti okužbam. Morda je čas, da razmislimo o njihovi ponovni uporabi. O katerih živilih govorimo? Nadaljujte z branjem članka iz izvedeli boste.

- Oglas -

naravni antibiotiki

Origano

Verjetno origano uporabljate za zaščito svoje najljubše italijanske jedi brez, da bi se zavedali kakšne neverjetne zdravilne koristi ima, kajne? Poleg svojih antibakterijskih učinkov origano izboljšuje prebavo in celo pospešuje izgubljanje odvečne telesne teže. Olje, ki ga namreč najdemo v omenjeni začimbi se je izkazalo za več kot uspešno v boju proti nalezljivim bakterijam. Slednja lastnost je več kot odlična za zdravljenje prebavnih in glivičnih okužb. Origano je namreč veliko več kot zgolj začimba!

Jabolčni kis

Zaznamujejo ga antibiotične in antiseptične lastnosti, ki na naraven način nevtralizirajo organizem in mu povrnejo ravnovesje. Vse to na naraven način! Poleg tega pomaga tudi pri ohranjanju želene telesne teže, pri zniževanju ravni holesterola ter pri zniževanju tveganja za nastanek in razvoj rakavih obolenj.

Med

Ž stari Rimljani so ga na bojišču uporabljali za celjenje ran ter v boju proti okužbam. Med še danes velja za najbolj učinkovit naravni antibiotik saj ga zaznamujejo antimikrobne, protivnetne in antiseptične lastnosti. Vsebuje namreč encim, ki sprošča vodikov peroksid, v procesu pa posledično preprečuje okužbe ter ustavlja množenje slabih bakterij. Če želite torej povišati raven svojega imunskega sistema medu dodajte ščepec cimeta saj boste s tem povišali število belih krvničk.

Kurkuma

- Oglas -

Poleg svoje bogato rumene barve je znana tudi po svojih zdravilnih lastnostih. Primerna je tako za zunanjo kot tudi za notranjo uporabo zaradi česar je odlična izbira za uničevanje bakterij.

Česen

Markanten in edinstven okus ni edino po čemer bi si morali zapomniti česen. Visoko učinkovit je v boju proti preprostim okužbam kot so prehladi, bakterije in zajedalci. Vključevanje česna v vašo prehrano bo tako zagotovo in neizogibno vodilo k boljšemu zdravju.

Kokosovo olje

Seznam zdravilnih lastnosti kokosovega olja je neskončen! Zaznamujejo ga entiglivične in antimikrobne lastnosti poleg tega pa je dodan z antioksidanti, ki jih ni mogoče najti nikjer drugje v naravi. Uporabite ga, če želite izboljšati svoj imunski sitem, uravnotežiti svojo raven holesterola.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×