S kokosovim jogurtom in mangovim lassijem do sijoče kože

    Kokos je ena izmed najbolj vsestranskih kulinaričnih sestavin, ki jih najdemo v naravi. Ne le, da je neverjetno okusen ampak čudovito deluje tudi v vlogi negovanja kože. Poleg tega je več kot odlična zamenjava za mlečne izdelke kot sta mleko in jogurt, odlično pa se poda zraven lassija – tradicionalnega indijskega napitka narejenega iz vode, začimb in sadja.

    jogurt koža

    Potrebujete:

    Za kokosov jogurt:

    • 2 skodelici mladega kokosovega mesa,
    • ½ čajne žličke probiotika v prahu,
    • voda (po želji)

    Za mangov lassi:

    • ½ skodelice kokosovega jogurta,
    • 2 skodelici kokosove vode,
    • ½ skodelice svežega narezanega manga,
    • žličko kurkume v prahu,
    • 1 žlica kurkuminega soka,
    • ščepec mletega kardamoma,
    • ščepec morske soli,
    • 1 žlico surovega medu (po želji),
    • 1 žlico rožne vode (po želji).

    Priprava:

    1. Sestavini za kokosov jogurt mešamo toliko časa dokler ne dobimo gladke zmesi. Tej primešamo probiotični prašek.
    2. Ustvarjeno mešanico nato damo v pokrito posodo ter jo postavimo v dehidrator za 8 do 10 ur. Jogurt mora namreč biti na toplem z dobrim zračnim pretokom. Fermentacija je končana, ko dobi kremast okus. Takrat ga dobro premešajte ter ga postavite v hladilnik. Tam zdrži največ en teden.
    3. Sestavine za mangov lassi združite v mešalniku dokler ne dobite kremasto gladke zmesi. Obe jedi postrezite sočasno.
    Povejte svoje mnenje - kometirajte