Kokos je ena izmed najbolj vsestranskih kulinaričnih sestavin, ki jih najdemo v naravi. Ne le, da je neverjetno okusen ampak čudovito deluje tudi v vlogi negovanja kože. Poleg tega je več kot odlična zamenjava za mlečne izdelke kot sta mleko in jogurt, odlično pa se poda zraven lassija – tradicionalnega indijskega napitka narejenega iz vode, začimb in sadja.
- Oglas -
Potrebujete:
Za kokosov jogurt:
- 2 skodelici mladega kokosovega mesa,
- ½ čajne žličke probiotika v prahu,
- voda (po želji)
Za mangov lassi:
- Oglas -
- ½ skodelice kokosovega jogurta,
- 2 skodelici kokosove vode,
- ½ skodelice svežega narezanega manga,
- žličko kurkume v prahu,
- 1 žlica kurkuminega soka,
- ščepec mletega kardamoma,
- ščepec morske soli,
- 1 žlico surovega medu (po želji),
- 1 žlico rožne vode (po želji).
Priprava:
- Sestavini za kokosov jogurt mešamo toliko časa dokler ne dobimo gladke zmesi. Tej primešamo probiotični prašek.
- Ustvarjeno mešanico nato damo v pokrito posodo ter jo postavimo v dehidrator za 8 do 10 ur. Jogurt mora namreč biti na toplem z dobrim zračnim pretokom. Fermentacija je končana, ko dobi kremast okus. Takrat ga dobro premešajte ter ga postavite v hladilnik. Tam zdrži največ en teden.
- Sestavine za mangov lassi združite v mešalniku dokler ne dobite kremasto gladke zmesi. Obe jedi postrezite sočasno.
- Oglas -