0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaLegendarna zdravilna kombinacija medu in cimeta

Legendarna zdravilna kombinacija medu in cimeta

MORDA VAS ZANIMA

Mešanica medu in cimeta je bila že od nekdaj obravnavana kot zdravilo za vse možne bolezni. Legenda celo pravi, da je omenjena zdravilna kombinacija povrnila vid ter celo obujala mrtvece. Danes se je pridih mističnosti v vsej urbanosti nekoliko porazgubil a kombinacija kljub vsemu ostaja zelo cenjena. Če boste nadaljevali z branjem članka boste izvedeli zakaj je temu tako.

- Oglas -

Artritis

V skodelici vrele vode zmešajte dve žlički medu in eno čajno žličko cimetovega praha. Dobljeno tekočino uživajte zjutraj in zvečer. Z rednim uživanjem lahko celo pozdravite kronični artritis.

cimet in med

Akne

Med zmešajte skupaj s cimetom ter dobljeno zmes nanesite neposredno na akne. Za boljši učinek to storite tik pred spanjem. Naslednje jutro mešanico nežno odstranite z obraza. Že po nekaj dneh ponavljanja postopka boste opazili prve pozitivne rezultate.

- Oglas -

Bolečine v želodcu

Med v kombinaciji s cimetom je primeren tudi za odpravljanje bolečih želodčnih težav. Mešanico redno uživajte, da odpravite morebitne želodčne razjede.

Kožne okužbe

Mešanico uporabite na predelih kože kjer se je pojavila okužba. Na prizadetem predelu jo pustite delovati pol ure ter jo nato nežno odstranite z mlačno vodo.

Holesterol

Dve žlici medu in tri čajne žličke cimeta zmešajte v veliki skodelici čaja. Raven holesterola se bo hitro začela zniževati.

Srčna obolenja

Naredite si namaz iz medu ter cimeta in ga razmažite po rezini kruha. Slednje predstavlja odličen zajtrk, ki znižuje raven holesterola poleg tega pa preprečuje pojav srčnega napada.

Imunski sistem

Redno uživajte zdravilno kombinacijo – okrepila bo vaš imunski sistem in vaše telo zaščitila pred okužbami.

- Oglas -

Hujšanje

Nekaj medu in cimeta zmešajte v kozarcu vode. Vsako jutro mešanico spijte na prazen želodec, pol ure pred zajtrkom. Mešanica bo spodbudila prebavo in povzročila posledično izgubo telesne teže.

Piki žuželk

Zmešajte eno čajno žličko medu in dve čajni žlički vode ter jima dodajte eno žličko cimeta v prahu. Zmes uporabite na prizadetem območju in bolečina bo odpravljena v nekaj minutah.

Utrujenost

V skodelici zmešajte pol žlice medu in eno čajno žličko cimeta. Mešanico pijte v popoldanskih urah, ko se počutite najbolj utrujeni – povrnila vam bo energijo.

.

NAJNOVEJŠE