Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
RubrikeZanimivostiEnergijsko čiščenje in polnjenje kristalov: 7 metod, med katerimi lahko izbirate

Energijsko čiščenje in polnjenje kristalov: 7 metod, med katerimi lahko izbirate

MORDA VAS ZANIMA

Za učinkovitost kristalov naj bi bilo potrebno redno prečiščevanje in »polnjenje«. Osebe, ki verjamejo, da si lahko s kristali pomagamo pri najrazličnejših težavah, med drugim tudi pri zaščiti pred negativno energijo, tako pogosto posvetijo veliko časa skrbi za svoje kristale. Ni sicer natančno določeno, kako pogosto naj bi se izvajalo čiščenje in polnjenje. V osnovi je pomembno predvsem to, da zaupate svoji intuiciji. Ko se vam zdi, da vam kristali ne dajejo več tistega, kar od njih pričakujete, je praviloma čas za to, da jih očistite in napolnite s svežo energijo. Poleg tega pa se je čiščenja in polnjenja kristalov dobro lotiti po malce napornejših obdobjih v življenju, ko veste, da so bili kristali izpostavljeni negativni energiji. Pri postopku si lahko pomagate z različnimi metodami …

1. Zakopavanje kristalov

- Oglas -

Za prečiščevanje in polnjenje kristalov naj bi bila zelo uporabna zemeljska energija. Tako se mnogi odločijo za zakopavanje kristalov v zemljo. To lahko naredite kar zunaj – pustite svoji intuiciji, da izbere najprimernejše mesto, nato pa izkopljite manjšo luknjo, v katero položite kristale, ki jih prekrijte z zemljo. Počakajte vsaj teden dni, preden kristale izkopljete. Zelo pomembno je seveda, da mesto označite tako, da boste lahko kasneje našli zakopane kristale. Še ena možnost pa je, da jih zakopljete kar v cvetličnem loncu, ki ste ga napolnili z zemljo, ki ste jo izkopali zunaj.

2. Polna luna ali lunina voda

Prečiščevanje in polnjenje kristalov lahko uskladite z luninimi cikli oziroma menami. Najprimernejši čas za ta postopek je obdobje polne lune. Ko se približuje polna luna, torej kristale postavite nekam, kjer bodo izpostavljeni luninemu siju. To je lahko kar vaša okenska polica. Če želite, pa si lahko pri čiščenju in polnjenju kristalov pomagate tudi z lunino vodo. V tem primeru morate vodo najprej »napolniti« z lunino energijo, kar lahko naredite podobno kot pri kristalih, torej tako, da pred obdobjem polne lune na okensko polico postavite kozarec z vodo. V to vodo nato potopite kristale in počakajte približno eno uro. Pred tem se seveda prepričajte, da vaši kristali resnično prenašajo stik z vodo. Podobno velja tudi za druge metode – nekatere namreč niso primerne za vse vrste kristalov.

3. Sol

Zelo učinkovita metoda naj bi bila tudi uporaba soli. Še posebej dobra izbira je morska sol. Kristale preprosto položite na manjši krožniček in po njih posujte sol. Prepričajte se, da so kristali resnično povsem prekriti, nato pa počakajte do jutra. Ta metoda ni najprimernejša za nekoliko mehkejše kristale, ki jih lahko hitro opraskamo.

4. Zeliščna kadila

Zeliščna kadila se običajno uporabljajo predvsem za energetsko prečiščevanje prostorov, vendar lahko z njihovo pomočjo prečistite in napolnite tudi kristale. Prižgite izbrano kadilo, na primer žajbljevo, nato pa kristale izpostavite dimu, in sicer za približno 3 minute.

5. Vizualizacija

- Oglas -

Za čiščenje in polnjenje kristalov ne potrebujete nujno posebnih pripomočkov. Med možnimi metodami je namreč tudi vizualizacija, kar pomeni, da lahko postopek izvedete kar s pomočjo svojih misli. Zaprite oči in si predstavljajte, kako vaše kristale obliva bela svetloba, ki odplavlja negativno energijo in ki jih polni s svežo, pozitivno energijo.

6. Zvoki

Zelo uspešno je lahko tudi čiščenje in prečiščevanje kristalov s pomočjo zvoka. Najprej poskrbite, da bo prostor, kjer so kristali, zaščiten pred zunanjim hrupom, nato pa prižgite umirjeno, meditativno glasbo in počakajte vsaj nekaj ur.

7. Dih

Kristal, ki ga želite očistiti in napolniti, položite na dlan. Nato začnite pihati vanj, medtem ko nad njim mahate z drugo dlanjo in s tem odstranjujete negativno energijo. Zelo pomembno je, da pred uporabo te metode prečistite svoje misli, sicer postopek ne bo tako uspešen, kot bi verjetno želeli. Pomagate si lahko na primer s kratko meditacijo.

Preberite tudi: 3 kristali, ki naj bi pomagali pri menstrualnih težavah

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×