0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana3 kristali, ki naj bi pomagali pri menstrualnih težavah

3 kristali, ki naj bi pomagali pri menstrualnih težavah

MORDA VAS ZANIMA

Menstruacija je vsaj do neke mere še vedno tabuizirana tema – nekaj, o čemer se neradi pogovarjamo, kar se včasih povezuje celo z »umazanostjo« itn. Čeprav se morda zdi, da je bilo tako od nekdaj, je resnica precej drugačna. Mnoge starodavne kulture so menstrualno kri dojemale kot sveto. Telo naj bi postalo med menstruacijo nekakšen medij, skozi katerega se pretaka božanska energija.

- Oglas -

Spremenjen pogled na menstruacijo bi bil zagotovo koristen tudi v sodobni družbi. Toda čeprav menstruacija sama po sebi seveda ni nekaj negativnega, je lahko povezana z določenimi neprijetnimi vidiki. Tako jo pogosto spremljajo bolečine oziroma menstrualni krči, glavoboli, močnejša utrujenost, napihnjenost in podobne težave. Nekatere od njih se lahko pojavijo že nekaj dni pred samo menstruacijo (govorimo seveda o t. i. predmenstrualnem sindromu). Tisti, ki verjamejo v zdravilno moč kristalov, so prepričani, da si lahko pri lajšanju menstrualnih težav med drugim pomagamo prav s kristali. Bližina določenih kristalov naj bi bila povezana s še posebej pozitivnimi vplivi …

1. Morganit

Morganit

Morganit naj bi bil zelo koristen za tiste, ki se med menstruacijo spopadate z zelo hudimi bolečinami in/ali z izrazitim nihanjem razpoloženja. Kristal se pogosto povezuje z božansko ljubeznijo oziroma energijo. Bližina morganita poskrbi za obilo nežne, sočutne energije, ki ima med drugim pozitiven vpliv na srčno čakro. Sproščanje morebitnih blokad, ki ovirajo prost pretok energije skozi to čakro, poskrbi, da smo bolj ljubeči do sebe, kar naj bi pomagalo pri lajšanju menstrualnih bolečin. Obenem pa bo to pripomoglo k izboljšanju razpoloženja in k bolj harmoničnim, umirjenim občutkom.

2. Heliotrop (»krvavi kamen«)

Heliotrop krvavi kamen

Heliotrop, ki je znan tudi kot krvavi kamen, se pogosto uporablja kot nekakšen talisman, ki nas ščiti pred negativno energijo in pred nevarnimi situacijami. Hkrati je to kamen, ki nas povezuje z Zemljo in nam pomaga pri tem, da se osvobodimo nerealističnih pričakovanj. Tako gre za kamen, ki nas krepi in povezuje s koreninami. Zaradi opisanih lastnosti je heliotrop kot nalašč za tiste, ki se med menstruacijo pogosto spopadate s hudo utrujenost.

- Oglas -

Če vam v tem obdobju pogosto primanjkuje energije za običajne obveznosti, lahko bližina »krvavega kamna« vsaj nekoliko omili tovrstne težave. Pri tem bodite previdni, da ne boste pretirano strogi do sebe: čeprav ni po eni strani nič narobe z iskanjem metod za premagovanje utrujenosti, je v osnovi pomembno predvsem to, da poslušate svoje telo. Če vam sporoča, da potrebuje med menstruacijo več počitka kot običajno, mu poskušajte ustreči. Seveda si je mogoče s heliotropom pri težavah z utrujenostjo pomagati tudi nasploh, ne le med menstruacijo. V skladu s starodavnim ljudskim verovanjem pa naj bi heliotrop pomagal celo pri razstrupljanju telesa oziroma krvi.

3. Labradorit

Labradorit

Labradorit očara s pomirjajočimi modro-zelenimi odtenki. Že samo opazovanje tega kristala je lahko tako zelo sproščujoče. Če ste med menstruacijo pogosto nadpovprečno napeti, lahko pomaga nekaj minut meditativnega občudovanja labradorita. Poleg tega pa naj bi kristal prinašal dodatne koristi. Med drugim naj bi poskrbel za to, da se lažje odpremo za pozitivno energijo, ki nas obkroža, pri čemer pa ima labradorit tudi zaščitni učinek. Blokira namreč negativno energijo, ki je lahko med menstruacijo še posebej ogrožajoča.

Za povrh naj bi labradorit pomagal pri blaženju menstrualnih krčev in s tem bolečin, uporablja pa se celo kot podpora hormonskemu sistemu. Če verjamete v moč kristalov, je torej labradorit prav tako eden izmed tistih, ki jih je nedvomno dobro imeti pri sebi med menstruacijo.

Preberite tudi: Tudi kristali lahko pripomorejo k dobremu počutju

.

NAJNOVEJŠE