RubrikeZanimivostiTudi kristali lahko pripomorejo k dobremu počutju

Tudi kristali lahko pripomorejo k dobremu počutju

MORDA VAS ZANIMA

Kristale največkrat delimo glede na njihovo trdoto, barvo in obliko. Poleg tega imajo kristali tudi nežno, a izmerljivo elektromagnetno polje. Njihova sestava jim omogoča, da lahko prenašajo dobrodejno in vsrkavajo negativno energijo. Če želimo ohranjati neko zdravo ravnovesje, je potrebno oboje.

- Oglas -

Številne tradicionalne metode zdravljena kristale že tisočletja povezujejo s posameznimi deli telesa. Določene povezave izhajajo iz astrologije, ki je posameznim zodiakalnim znamenjem in pripadajočim planetom pripisovala določene kristale. Spet druge metode (vede) temeljijo na povezavi med barvo kristala in subtilnim energijskim sistemom telesa. Že indijski spisi, stari več tisoč let, opisujejo natančne postopke, kako žlahtne kamne polagati na telo za zdravljenje  različnih neravnovesij. Danes vse te modrosti lahko popolnoma nežno in naravno dopolnjujejo sodobni način zdravljenja.

kristali

Vzhodnjaška izročila nas učijo, da imamo dve telesi – fizično in energijsko.  Z uravnovešanjem življenjske energije izboljšujemo svoje fizično in čustveno zdravje, skrbimo pa tudi za duhovno harmonijo.  Pri vzpostavljanju tovrstnega ravnovesja so nam lahko v pomoč tudi kristali.

Zdravljenje z energijo, ki med drugim vključuje tudi terapijo s kristali, temelji na predpostavki, da lahko svojo življenjsko energijo  uravnavamo tako, da pozornost usmerjamo na sedem telesnih energijskih središč, ki jih imenujemo čakre. Slednje lahko opišemo kot vrtinčasta kolesa življenjske energije, ki so razvrščena ob glavnem telesnem energijskem kanalu, ki se nahaja vzporedno s hrbtenico. Čisto vsaka čakra vibrira z določeno barvno frekvenco in vpliva na določene fizične, čustvene in duhovne lastnosti. Veliko metod temelji prav na povezovanju kristalov s čakrami.

Kako izberemo in skrbimo za kristale

- Oglas -

Sicer obstajajo neke smernice, kako izbrati najprimernejši kristal zase, vendar še vedno velja, da naj bi pri izbiri kristala v prvi vrsti poslušali sebe in svojo intuicijo. Kristali, ki bodo pravi za vas, vas bodo sami od sebe pritegnili. Kristal, ki vas privlači, zato nekaj časa držite v roki, oglejte si ga z vseh kotov, bodite pozorni na njegovo sestavo in obliko. Kakšni občutki se vam porajajo? Zaprite oči in se uglasite s svojimi doživljanji. Na koži lahko čutite ščemenje, lahko se pojavi občutek toplote ali hladu. V nekaterih delih telesa lahko začutite celo energijski naboj. Če gre za prijetne občutke, potem se vibracije kristala ujemajo z določenimi vibracijami vašega telesa ali duha.  Če pa ob kristalu čutite negativne občutke, pa le preberite opis lastnosti kristala in se vprašajte, zakaj se neprijetni občutki pojavljajo pri vas.

Ko izberete primeren kristal zase, morate zanj potem tudi ustrezno skrbeti. Na kristale glejte kot na modre in dragocene prijatelje, zato bodite do njih skrajno spoštljivi. Vsak kristal posebej zavijte v svileno krpico in ga tako zaščitite. Kristalu lahko v svojem domovanju  ali pisarni tudi poiščete poseben prostor.

Kako čistiti in energijsko aktivirati kristale

Če kristale uporabljate za zdravljenje ali energijsko uravnovešanje, jih morate obvezno čistiti. Očistite jih takoj, ko jih prinesete domov, prav tako pa tudi po vsaki uporabi – tako boste z njih odstranili negativno energijo in jih pripravili za vnovično uporabo.

Po prvem čiščenju kristal energijsko aktivirajte za določene naloge. Kristal držite v dlani, pri tem pa se osredotočite na tisto, za kar ga želite uporabljati. Kristal lahko namenite tudi nekemu čisto splošnemu cilju – naj na primer prinese najvišje dobro. Z novim kristalom ta postopek večkrat ponovite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×