Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
DomovSvetovalnicaNeprestano se kregava ...

Neprestano se kregava …

- Oglas -

Imam težavo, in sicer to, da se s fantom neprestano kregava. Vsakič, ko pridem utrujena iz službe domov, me pričaka razmetano stanovanje, ker pušča na tleh nogavice, ne pomiva za seboj krožnikov, ne meče stran embalaže od hrane … Tega imam dovolj, ampak si ne pusti dopovedati, da bi pospravljal za sabo. Ko mu skušam povedati, naj pospravi, flegmatično zamahne z roko in se mi posmehne. To me spravi povsem ob pamet in začnem nanj kričati. Velikokrat mi po dolgem pregovarjanju obljubi vse, kar zahtevam od njega, ampak se nikoli ničesar ne drži. Počutim se, kot da živiva drug mimo drugega. Največkrat se druži s prijatelji, s katerimi pa samo pije pivo in gleda kakšno tekmo. Kako naj mu dopovem, da tako ne gre več naprej?
-Mateja

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljena! S partnerjem sta očitno sčasoma izgubila stik. Iz vašega vprašanja sklepam, da si ga želite vzpostaviti na novo. Vendar pa po vašem opisu sklepam, da partner ni enakega mnenja oziroma ga vsaj ne sporoča na način, da bi sporočilo uspešno prišlo do vas. Položaj zahteva resne premike in zdi se, da brez pomoči ne bo prišlo do sprememb. Ena izmed možnosti, ki jo imate na voljo, je ta, da poskušate v vajino komunikacijo vpeljati čim več asertivnosti. Asertivnost je način komunikacije, pri kateri tisti, ki poskuša sporočiti željo, misel ali drugo vsebino, izhaja iz sebe, svojih želja in potreb, pri čemer je čim bolj odkrit in neposreden, ne pa tudi žaljiv do drugega. Po navadi je treba vsaj nekaj časa vaditi tovrsten način komunikacije, da se ga dovolj obvlada za namene učinkovite uporabe. Vendar pa je tovrstna komunikacija težavna, saj mora tisti, ki sporoča (na primer vi), zelo dobro poznati svoje želje, te so velikokrat nezavedne.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×