Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
DomovSvetovalnicaNeprestano se kregava ...

Neprestano se kregava …

- Oglas -

Imam težavo, in sicer to, da se s fantom neprestano kregava. Vsakič, ko pridem utrujena iz službe domov, me pričaka razmetano stanovanje, ker pušča na tleh nogavice, ne pomiva za seboj krožnikov, ne meče stran embalaže od hrane … Tega imam dovolj, ampak si ne pusti dopovedati, da bi pospravljal za sabo. Ko mu skušam povedati, naj pospravi, flegmatično zamahne z roko in se mi posmehne. To me spravi povsem ob pamet in začnem nanj kričati. Velikokrat mi po dolgem pregovarjanju obljubi vse, kar zahtevam od njega, ampak se nikoli ničesar ne drži. Počutim se, kot da živiva drug mimo drugega. Največkrat se druži s prijatelji, s katerimi pa samo pije pivo in gleda kakšno tekmo. Kako naj mu dopovem, da tako ne gre več naprej?
-Mateja

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljena! S partnerjem sta očitno sčasoma izgubila stik. Iz vašega vprašanja sklepam, da si ga želite vzpostaviti na novo. Vendar pa po vašem opisu sklepam, da partner ni enakega mnenja oziroma ga vsaj ne sporoča na način, da bi sporočilo uspešno prišlo do vas. Položaj zahteva resne premike in zdi se, da brez pomoči ne bo prišlo do sprememb. Ena izmed možnosti, ki jo imate na voljo, je ta, da poskušate v vajino komunikacijo vpeljati čim več asertivnosti. Asertivnost je način komunikacije, pri kateri tisti, ki poskuša sporočiti željo, misel ali drugo vsebino, izhaja iz sebe, svojih želja in potreb, pri čemer je čim bolj odkrit in neposreden, ne pa tudi žaljiv do drugega. Po navadi je treba vsaj nekaj časa vaditi tovrsten način komunikacije, da se ga dovolj obvlada za namene učinkovite uporabe. Vendar pa je tovrstna komunikacija težavna, saj mora tisti, ki sporoča (na primer vi), zelo dobro poznati svoje želje, te so velikokrat nezavedne.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×