Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
DomovSvetovalnicaFant me dobesedno duši

Fant me dobesedno duši

- Oglas -

S fantom sva skupaj 11 mesecev. Po skoraj enem letu sem začela opažati stvari, ki jih na začetku nisem. In za stvari, za katere sem mislila, da so »luštkane«, se mi ne zdijo več take. S fantom sva si povsem nasprotna. Rada hodim ven, preizkušam nove stvari, se družim s prijatelji, igram in pišem glasbo itd. Moj fant pa ima rad video igrice in Vojno zvezd. Najprej sem si mislila, da to ni nič takega. Zdaj pa ugotavljam, da je to v resnici vse, kar rad počne. Odkar sva skupaj, ni šel nič ven s prijatelji. Ko ne dela, je doma in igra igrice. Ko sva začela hoditi, sva skupaj igrala igrice. Kar je bilo nekaj časa zabavno, ampak jaz rada počnem še kaj drugega, on pa dobesedno nima drugih hobijev. Zadnjih nekaj mesecev se močno dolgočasim, ko sem z njim. Tudi pogovarjati se ne moreva. Saj se trudi, ampak to je po navadi videti tako, da se sili in me sprašuje samo kup zelo splošnih vprašanj. Moja druga velika težava je to, da se obnaša, kot da sem predobra zanj in kot da sem božje darilo njemu. Na začetku se mi je zdelo fino, da me tako obožuje, zdaj pa mi gre že na živce. Vsakih 10 minut mi pove, da me ljubi in ves čas se me želi dotikati (ne seksualno). Počutim se, kot da me duši. Rada ga imam in vse, ampak ne vem več, kako naj mu še razložim, kaj me moti. Žal mi ga je, ker vem, da se trudi spremeniti stvari, ampak mu to ne uspe in na koncu sva oba samo zafrustrirana.

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni. Nasprotja se v začetku velikokrat privlačijo. To prav dobro veste. Kar je potrebno za uspešno dolgotrajno razmerje, je tudi to, da imata partnerja podobne poglede na svet ter želje in cilje za prihodnost. Zelo pomembno je ujemanje življenjskih slogov. Odkrili ste, da vas neujemanje vajinih življenjskih ciljev in interesov moti, celo dolgočasi. Očitno si želite, da bi zveza uspela, vendar se zdi, da izgubljate upanje v tej smeri. Zdi se tudi, da v razmerju nista enakovredna in v njem ne nastopata kot dve odrasli osebi, kar spet ne omogoča stika, kot si ga želite in predstavljate. Zgolj s prepričevanjem bo partner težko kaj dosegel. Za temeljito spremembo vzorcev navezanosti bi se moral udeležiti konkretne obravnave. Odprtost in sožitje včasih ne prideta samodejno v kompletu z zaljubljenostjo in ljubeznijo. Poglejte, kje ste v življenju in kam si želite iti, in preverite, ali obstaja kakšen način, da to naredite s partnerjem ali ne.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×