Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
DomovSvetovalnicaAli je izgubil zanimanje zame?

Ali je izgubil zanimanje zame?

- Oglas -

Hvala že vnaprej za nasvet! V zadnjem mesecu sem bila na dveh super zmenkih z istim fantom. Prva dva tedna se mi je zdelo, da sem mu res všeč (ves čas mi je pošiljal SMS-e in mi dajal veliko komplimentov). Prejšnji teden pa sem predlagala, da se spet malo druživa, ampak je rekel, da bi se rajši ukvarjal s svojo glasbo. Kar se mi je zdelo v redu. Prosila sem ga, če mi pošlje kakšno svojo skladbo. Čez vikend mi jo je poslal, potem pa so se dnevni SMS-i in komplimenti kar nekam izgubili. Povedala sem mu, da mi je všeč ena izmed njegovih skladb, ki mi jih je poslal, in vse, kar sem dobila nazaj od njega, je bilo nekaj v smislu: »Hvala. Upam, da si imela lep vikend.« Res mi je všeč, ampak me je strah, da ga bom odvrnila od sebe, če mu začnem pošiljat SMS-e in če spet predlagam novo druženje (predvsem, ker sem prejšnjikrat dobila negativen odgovor). Ali imam kaj upanja s tem fantom ali je res izgubil ves interes zame? Bi mu morala napisati kak SMS?

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni. Zdi se, da se je zgodba s tem fantom zataknila v neki nejasni točki. Pri odnosih (predvsem začetnih) velikokrat pride do česa podobnega. Ker se odnos še ni razvil tako daleč, da bi oba enako čutila dovolj močan »ja« za razvoj razmerja, se potem velikokrat komu zdi, da mu za izhod iz stika ne treba zares reči »ne«. Očitno imata s fantom različno gledanje na to, kar se vama dogaja, različna pričakovanja od stika in tudi različen tempo za vstopanje v odnos. Vse to je povsem običajno. Vendar povzroča frustracijo. V tem primeru pri vas. Preverite pri sebi, koliko te frustracije ste pripravljeni zdržati in kaj si pravzaprav želite. Če niste prepričani, kaj se s fantom dogaja, lahko to preverite. Zdi se, kot da potrebujete odgovor z njegove strani, da boste lahko kaj storili vi sami. Poskusite ugotoviti, na kaj ste in na kaj niste pripravljeni pristati, in to storite. Ne pustite si čakati na »mogoče« v nedogled. Upoštevajte svoje meje.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×