Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Zdravje & prehranaBodite izbirčni pri izbiri mleka

Bodite izbirčni pri izbiri mleka

MORDA VAS ZANIMA

Ko stojite pred (pre)polnimi policami z različnimi vrstami mleka, še posebej, če ste kje na počitnicah v tujini, bodite pozorni na besede kot so ‘organsko’ ter ‘brez umetnih hormonov ali antibiotikov’. Vedno preberite drobni tisk.

- Oglas -

Leta 1993 je FDA (Food and Drug Administration) odobrila uporabo rastnega hormona rBGH (bovine growth hormone) oz. hormona somatropina, ki ga najdemo v kravah. Kmetje ta hormon vbrizgajo v govedo in tako povečajo proizvodnjo mleka. Takšno dejanje pa je bilo do sedaj že prepovedano v Evropi, Kanadi, na Japonskem, Novi Zelandiji ter Avstraliji.

Veterinarski center FDA je namreč ugotovil, da imajo krave, katerim je bil vbrizgan omenjeni hormon, povečano tveganje vnetja vim t.i. mastitis. Posledično so te krave večkrat zdravljene z antibiotiki, kar pa povzroča novo vrsto bakterij, ki so odporne na antibiotike.

Torej, če ste v dilemi glede mleka si zapomnite, da je vedno bolje kupiti čim bolj naravnega in svežega ter prdvsem s čim manj dodatki.

Prejšnji članek10 preprostih eko nasvetov
Naslednji članekUporaba kisa doma

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×