Zdravje & prehranaBodite izbirčni pri izbiri mleka

Bodite izbirčni pri izbiri mleka

MORDA VAS ZANIMA

Ko stojite pred (pre)polnimi policami z različnimi vrstami mleka, še posebej, če ste kje na počitnicah v tujini, bodite pozorni na besede kot so ‘organsko’ ter ‘brez umetnih hormonov ali antibiotikov’. Vedno preberite drobni tisk.

- Oglas -

Leta 1993 je FDA (Food and Drug Administration) odobrila uporabo rastnega hormona rBGH (bovine growth hormone) oz. hormona somatropina, ki ga najdemo v kravah. Kmetje ta hormon vbrizgajo v govedo in tako povečajo proizvodnjo mleka. Takšno dejanje pa je bilo do sedaj že prepovedano v Evropi, Kanadi, na Japonskem, Novi Zelandiji ter Avstraliji.

Veterinarski center FDA je namreč ugotovil, da imajo krave, katerim je bil vbrizgan omenjeni hormon, povečano tveganje vnetja vim t.i. mastitis. Posledično so te krave večkrat zdravljene z antibiotiki, kar pa povzroča novo vrsto bakterij, ki so odporne na antibiotike.

Torej, če ste v dilemi glede mleka si zapomnite, da je vedno bolje kupiti čim bolj naravnega in svežega ter prdvsem s čim manj dodatki.

Prejšnji članek10 preprostih eko nasvetov
Naslednji članekUporaba kisa doma

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×