0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaBi preizkusili klistiranje s kavo?

Bi preizkusili klistiranje s kavo?

MORDA VAS ZANIMA

Vsakodnevna izpostavljenost škodljivim snovem je za sodobnega človeka realnost, ki se ji je težko izogniti. Posledica tega so številne bolezni in težave s počutjem. Mnogi ljudje se tako v želji, da bi vsaj nekoliko ublažili svoje težave, zatekajo k alternativnim rešitvam. Ena izmed njih je klistiranje s kavo, ki ga je že na začetku 20. stoletja svojim pacientom priporočal dr. Max Gerson.

- Oglas -

Klistiranje s kavo je nato za nekaj časa potonilo v pozabo, danes pa to metodo ponovno odkriva vse več ljudi. Morda ste tudi vi že razmišljali o tem, da bi jo preizkusili. Pri čem vse naj bi klistiranje s kavo sploh pomagalo?

Na kratko o zgodovini kavnega klistira

Dr. Max Gerson je bil rojen leta 1881 v Nemčiji, njegova prepoznavnost pa se je močno povečala, ko je začel z alternativnim zdravljenjem migrene. Terapija je temeljila predvsem na spremembi prehrane, kasneje pa je začel zdraviti tudi številna druga bolezenska stanja. Danes Gersonovi nauki živijo dalje v obliki t. i. Gersonove terapije oziroma diete, ki je zelo priljubljena tudi pri bolnikih z rakom in tistih, ki so uspešno prestali kemoterapijo. Program je med drugim sestavljen iz uživanja različnih sokov, pri čemer je poseben poudarek namenjen razstrupljanju telesa.

- Oglas -

Med postom s sokovi oziroma razstrupljanjem pa se lahko pojavijo tudi določeni neprijetni simptomi, povezani predvsem z jetri in prebavo. Ker so jetra naš glavni razstrupljevalni organ, lahko hitro postanejo preobremenjena – in tu nastopi klistiranje s kavo. Metoda naj bi pomagala jetrom pri odstranjevanju strupenih snovi iz telesa in spodbudila izločanje žolča, kar lahko prav tako pripomore k hitrejšemu in učinkovitejšemu razstrupljanju. Čeprav so mnogi ljudje skeptični glede klistiranja s kavo, pa po drugi strani tisti, ki so postopek že preizkusili, poročajo o neverjetnih rezultatih.

Odstranjevanje strupenih snovi iz telesa

Eden najpomembnejših učinkov klistiranja s kavo naj bi bila, kot že nakazano, spodbuda odstranjevanja škodljivih ali celo strupenih snovi iz telesa. Te snovi se v telesu znajdejo zaradi hrane, ki jo uživamo, zraka, ki ga dihamo, kozmetičnih produktov, ki jih nanašamo na kožo, čistil, ki jih uporabljamo … Seznam bi bil lahko praktično neskončen, saj je naš vsakdan prežet s številnimi škodljivimi snovmi.

Kronični stres, ki je prav tako že skorajda stalnica sodobnega življenjskega stila, pa stvari še dodatno poslabša, saj privede do prekomernega kopičenja strupenih snovi v telesu. Sčasoma jetra ne morejo več slediti tempu, kakršen se od njih pričakuje. Odstranjevanje škodljivih snovi se upočasni, pogosto pa se pojavi tudi okvara jeter, ki jo lahko spremljajo tudi druge bolezni. Kavni klistir obide prebavne sokove v želodcu, zato pridejo visoke koncentracije kofeina vse do stene debelega črevesja in spodbudijo izločanje žolča. To pomaga jetrom pri razgradnji in odstranjevanju škodljivih snovi iz telesa.

Pomoč pri prebavnih težavah

Naše vsakodnevne navade imajo lahko zelo negativen vpliv tudi na prebavo. Delci hrane se lahko namreč zadržijo v debelem črevesju, skupaj s strupenimi snovmi, ki se prilepijo na stene debelega črevesja in začnejo povzročati škodo celotnemu prebavnemu sistemu. S tem ko kavni klistir spodbudi izločanje žolča, posredno pomaga tudi pri odstranjevanju teh ostankov. Koristen je lahko tudi pretok tekočine skozi črevesje v nasprotni smeri od običajne in pospešena peristaltika, za katero poskrbi klistiranje s kavo.

- Oglas -

Ublažitev napihnjenosti in bolečin v trebuhu

Zagovorniki klistiranja s kavo zatrjujejo tudi, da jim metoda pomaga pri ublažitvi bolečin v trebuha, zelo koristna pa je lahko tudi v primeru napihnjenosti. Običajno so vetrovi, napihnjenost in bolečina v trebušnem predelu znak, da vaš prebavni sistem ne deluje tako, kot bi moral. To je pogosto povezano z nezadostno tvorbo žolča, počasno prebavo hrane in preobremenjenimi jetri. Pri vsem naštetem pa naj bi zelo uspešno pomagal prav kavni klistir.

Izboljšanje razpoloženja in preprečevanje depresije

Klistiranje s kavo pa nima le pozitivnega učinka na vaše fizično, ampak tudi psihično zdravje in počutje. Številne sodobne raziskave namreč kažejo, da ima črevesje zelo velik vpliv na naše razpoloženje. Naši možgani naj bi bili neločljivo povezani s črevesjem, zato lahko kakršne koli težave s prebavo povečajo možnost za psihološke težave, predvsem za razpoloženjske motnje. Prenasičenost prebavnega sistema oziroma črevesja s strupenimi snovmi tako pogosto pomeni tudi depresijo. Kavni klistir tako za mnoge predstavlja dopolnilno obliko zdravljenja oziroma spopadanja s težavami, povezanimi s psihičnim zdravjem.

Pomoč pri kandidi

Pretirana razmnožitev kandide, vrste kvasovk oziroma gliv, je danes težava ogromnega števila ljudi. Med drugim lahko to vpliva na precejšnjo oslabitev imunskega sistema. Pogosto ljudje, ki majo težave s pretiranim razraščanjem kandide, hrepenijo po sladki hrani. Uživanje slaščic pa lahko stanje še poslabša, zato se hitro ujamete v začaran krog. Ena od najboljših naravnih rešitev za spopadanje s kandido pa naj bi bil prav kavni klistir. Klistiranje s kavo lahko odstrani škodljive mikroorganizme, ne da bi pri tem ogrozilo koristne bakterije, ki pomagajo pri razgradnji hrane in krepitvi imunskega sistema.

NAJNOVEJŠE