Zdravje & prehranaGersonova terapija - alternativno zdravljenje sodobnih bolezni

Gersonova terapija – alternativno zdravljenje sodobnih bolezni

MORDA VAS ZANIMA

Gersonova terapija spodbuja naš lasten imunski sistem, da pozdravi raka, artritis, srčne bolezni, alergije in še veliko drugih degenerativnih bolezni. Od večine drugih metod zdravljenja se razlikuje po tem, da je Gersonova terapija popolnoma naravna.

Zgodovina in razvoj gersonove terapije

Max Gerson
Max Gerson je do smrti, do leta 1959,ko je bil star 78 let, razvijal in izboljševal svojo prehransko terapijo.
- Oglas -

Dr. med. Max Gerson je bil leta 1920 s svojo prehransko terapijo (Gersonova terapija) daleč pred časom. Takrat ni bilo na voljo nobene utemeljitve v zdravstveni literaturi, da bi pojasnila, kako lahko prehranska terapija učinkuje tako pri kroničnih kot tudi pri nalezljivih bolezni. Vendar so se kmalu začeli pojavljati spodbudni rezultati pri že napredujoči tuberkulozi, pri boleznih srca, migrenah, pri raku … in te rezultate so objavili kot pomemben prispevek k zdravljenju v recenzirani medicinski literaturi. Prvič je bil članek na temo raka omenjen leta 1945.

Max Gerson je do smrti, do leta 1959,ko je bil star 78 let, razvijal in izboljševal svojo prehransko terapijo. Njegov najbolj znani pacient je bil dr. Albert Schweitzer, ki ga je pri njegovih 75. letih ozdravil diabetesa. Dr. Schweitzer se je vrni v svojo afriško bolnišnico, dobil Nobelovo nagrado in delal do 90. leta starosti.

Različne bolezni sodobnega časa

Rak, artritis in druge degenerativne bolezni se običajno pojavljajo v zahodnih civilizacijah, redko pa v civilizacijah, ki jim pravimo »primitivne«. V teh kulturah so se te bolezni pojavile takrat, ko so uvedli sodobno pakirano hrano in dodatke za podaljševanje uporabnosti.

Max Gerson je dejal »Ostanite v stiku z naravo in njeni zakoni vas bodo varovali.« Menil je, da so degenerativne bolezni posledica toksičnosti hrane, vode in zraka.

- Oglas -

Charlotte Gerson, hči dr. Gersona, je leta 1977 ustanovila Gersonov inštitut, neprofitno organizacijo s sedežem v San Diegu, v Kaliforniji. Namenjen je zagotavljanju izobraževanja in usposabljanja o zdravljenju z Gersonovo terapijo. Eden izmed njihovih programov je tudi usposabljanje za Gersonovega domačega terapevta, ki sem se ga udeležila tudi jaz.

Naloga Gersonovega terapevta je individualna pomoč ljudem, ki bi si radi pomagali z Gersonovo terapijo. Posamezniku oz. bolniku in njegovim bližnjim pomaga sestaviti primerno Gersonovo terapijo. Pomaga in svetuje mu pri pravilnem načrtovanju obrokov, pri pravilni pripravi zelenjavno-sadnih sokov, pri izbiri živil, pri pripravi kavnega klistirja, pri morebitnih priporočenih naravnih dodatkih, pri spopadanju z znaki reakcij, vključuje tudi psihološko podporo in je ključnega pomena za pravilen potek terapije. Gersonov terapevt vedno spoštuje in upošteva smernice Gersonovega zdravljenja.

Gersonov terapevt ne daje medicinskih nasvetov ali ne predpiše Gersonovega protokola, vendar nudi pomoč in podporo pri pravilnem izvajanju Gersovove terapije ter pomaga bolniku oz. njegovim bližnjim pri oblikovanju te terapije, najbolj prilagojene za določeno osebo.

Gersonova terapija je alternativna, nestrupena, varna in primerna terapija za naravno zdravljenje kroničnih bolezni, vseh novodobnih in degenerativnih zdravstvenih težav, najbolj pa je poznana po uspešnem zdravljenju raka.

Gersonova terapija obravnava vzroke bolezni: toksičnost in prehranske pomanjkljivosti. Učinkovito obravnava telo kot celoto in ne kot zdravljenje posameznih simptomov.

Marelične peške proti raku
Marelične peške imajo sestavine, ki zavirajo nastanek raka

V zadnjih 60 letih si je na tisoče ljudi z uporabo Gersonove terapije ozdravilo številne bolezni, vključno s tistimi »neozdravljivimi«. Gersonova terapija je zelo uspešna pri diabetesu, boleznih srca, artritisu, avtoimunih boleznih in mnogih drugih (vključno z melanomom, rakom dojke, rakom prostate, rakom debelega črevesa, limfoma, rakom trebušne slinavke in še mnogih drugih).

Kako deluje Gersonova terapija

S terapijo naravno aktiviramo sposobnost našega telesa, da se zdravi samo, brez stranskih učinkov. O tem pričajo številni članki v spoštovani medicinski literaturi in pričevanja na tisoče ljudi, ki so se s to terapijo pozdravili. Gersonova terapija ima 60-letno zgodovino uspeha.

- Oglas -

Gersonova terapija (v nadaljevanju GT) spodbuja naš lasten imunski sistem, da pozdravi raka, artritis, srčne bolezni, alergije in še veliko drugih degenerativnih bolezni. Od večine drugih metod zdravljenja se razlikuje po tem, da je GT popolnoma naravna. Sveži sok iz trinajstih komponent zagotavlja našemu organizmu potrebno količino encimov, mineralov in hranil za razgradnjo obolelega tkiva v telesu.

Vsak dan vnašamo v telo strupe iz zraka, ki ga dihamo, z vodo, ki jo pijemo, s hrano, ki jo pojemo, in z zdravili, ki jih uživamo. Ne samo, da je pomirjujoča misel,da lahko razstrupljamo telo na naraven način, temveč je to za zdravje tudi nujno potrebno.

Gersonova terapija

Kako nam pomaga?

Gersonova terapija učinkuje zaradi regeneracije celic, ki se obnavljajo s pomočjo hranil iz iztisnjenih svežih zelenjavnih in sadnih sokov, ki jih je potrebno uživati vsako uro, 13-krat na dan. Pomanjkanje kisika v krvi povzroča mnoge degenerativne bolezni. Presnova se spodbuja tudi z dodajanjem joda, kalija in drugih dodatkov ter z izogibanjem živalskim maščobam, beljakovinam, natriju in drugim toksinom.

Zaradi degenerativnih bolezni telo ne more izločati odpadnih snovi. Posledično pride do odpovedi jeter in ledvic. Da bi to preprečili, Gersonova terapija uporablja intenzivno razstrupljanje telesa, regenerira jetra, aktivira imunski sistem in obnavlja za obrambo telesa bistvene stvari – encime, minerale in hormonski sistem. S kakovostno prehrano, priporočenimi prehranskimi dodatki in z večjo vsebnostjo kisika se telo razstruplja, izboljšuje se presnova, celice se regenerirajo in telo se samo laže bori proti boleznim.

Gerosnova terapija razstruplja telo

Nobeno zdravljenje ne učinkuje na vsakogar enako. Vemo, da ko vam postavijo diagnozo smrtno nevarne bolezni, želite zase najboljše zdravljenje, in prav je, da izbirate med različnimi možnostmi, ki jih dobro pretehtate. Večina vas zaupa družinskemu zdravniku, ki pa ima samo znanje o konvencionalnem zdravljenju in je včasih celo sovražen do alternativnih možnosti. Ne glede na to, koliko različnih mnenj slišite, med koliko možnostmi se odločate, morate izbrati sami in biti s svojo izbiro zadovoljni. Odločite se za terapijo, ki je za vas najbolj smiselna.

Večina terapij se osredotoča na zdravljenje posameznih simptomov, medtem ko ignorirajo povzročitelja bolezni. Gersonova terapija obravnava vzrok za nastanek bolezni. Čeprav menim, da je Gersonova terapija najbolj celovito zdravljenje, ne trdim, da ozdravi vse ali vsakogar. Prav tako je zelo pomembno, da se vsaka Gersonova terapija prilagodi individualnemu posamezniku, saj smo si med seboj zelo različni, kljub temu da so nam postavili enako diagnozo.

Ne začnite z Gersonovo terapijo brez upoštevanja knjige Charlotte Gerson ali brez strokovnega nadzora zdravnika oz. terapevta Gersonove terapije, če hodite na kemoterapijo, imate diabetes, metastaze v možganih, hude poškodbe ledvic, srčni spodbujevalnik, prsne vsadke, vijake oz. če ne morete normalno odvajati ali se normalno hraniti.

Bolniki morajo imeti možnost hranjenja, pitja in normalnega odvajanja.

Intenzivno razstrupljanje telesa

Naravni sokovi
Priprava soka je bistveni sestavni del GT. Da bi zagotovili zanesljive rezultate, mora pacient kupiti ustrezen sokovnik.

Zelo pomemben del Gersonove terapije je pogosto razstrupljanje tkiva in krvi. To dosežete z različnimi sredstvi, predvsem z uporabo kavnega klistirja. Za preventivo pred boleznimi in dobro delovanje imunskega sistema je bazični prah zelo učinkovit.

Na Gersonovem inštitutu je mogoče dobiti dokumentirano znanstveno podlago za kavni klistir. Pacienti poročajo, da kavni klistir zmanjšuje bolečine in pospešuje celjenje. Spodbuja encimski sistem v črevesni steni in jetrih. Poveča sposobnost telesa za izločanje strupenih snovi iz okolja, ki so lahko tudi posledica kemoterapije ali drugih vzrokov.

Drugi način razstrupljanja je ricinusovo olje. Uporablja se kot dodaten stimulator pretoka žolča in za povečanje sposobnosti jeter za filtriranje krvi. Poleg tega prebavni encimi povečujejo absorpcijo snovi.

Sokovi in prehrana

Priprava soka je bistveni sestavni del Gersonove terapije. Da bi zagotovili zanesljive rezultate, mora pacient kupiti ustrezen sokovnik. Iz raziskave dr. Gersona je razvidno, da mora imeti bolnik z rakom dvostopenjski sokovnik z ločenim mlinčkom in hidravlično stiskalnico. Enostopenjski sokovnik ne zagotavlja enake kakovosti encimov, mineralov ter mikrohranil. Drugačni sokovniki se lahko uporabljajo le za vzdrževanje zdravja ali pri nerakavih diagnozah.

Prehrana pri GT je pri terapiji bistvenega pomena in ima naravno visoko vsebnost vitaminov, encimov, mikrohranil in zelo nizko vsebnost natrija in maščob.

Prehrana vključuje trinajst kozarcev svežega soka iz surovega korenja, jabolk in zelenolistne zelenjave iz ekološke pridelave, tri vegetarijanske obroke iz sveže pripravljenega in ekološko pridelanega sadja,zelenjave in polnozrnatih žitaric. Tipičen obrok vključuje solato, kuhano zelenjavo, pečen krompir, zelenjavno juho in sok.

Vsi prehranski dodatki, ki se uporabljajo pri GT, so biološkega in organskega izvora. Zelo pomembno je tudi tisto, česar ne smemo uživati. Npr. nobene hrane živalskega izvora, nobene zapakirane, konzervirane in v naprej pripravljene hrane, sladkorja, moke, soje, jagod, avokada, kumaric, fižola, olj, oreščkov, popra, alkohola …

Če kdo trdi, da ne obstaja dieta za raka oz. katero drugo kronično bolezen, mu dajte mojo telefonsko številko. To je laž. Obstajajo zelo dobre diete za raka. Z mnogimi sem se rokoval, ki so zaradi ekstremne spremembe v prehrani ozdraveli. Lahko dokažem nasprotno. Zbral sem dovolj primerov in te paciente osebno poznam. Kadar govorimo o hranilih, potem hkrati govorimo tudi o energiji. (Lothar Hirneise)

Lothar Hirneise je priznani raziskovalec raka, predsednik nemškega združenja Ljudje proti raku. V Nemčiji je znan po svojem znanem E3 programu za zdravljenje rakavih bolnikov. Njegova zadnja knjiga ‘Kemoterapija zdravi raka in Zemlja je plošča’ je v Nemčiji v le nekaj mesecih postala knjižna uspešnica. V knjigi so objavljeni rezultati njegovih raziskav o več kot stotih alternativnih terapijah raka, prav tako pa tudi njegove osebne izkušnje, zaključki in modrost, ki si jih je nabral ob srečanjih tako s številnimi rakavimi bolniki kot tudi s preživelimi pacienti. Terapija, ki jo priporoča tudi on, je Gersonova terapija.

(Nikomur ne svetujem, naj opusti konvencionalno zdravljenje. Vsak se odloči sam zase. To je le moje mnenje, ki je posledica videnih in slišanih študij, raziskav neodvisnih laboratorijev, priznanih zdravnikov in številnih obolelih za rakom in drugimi novodobnimi boleznimi, ki si pomagajo tudi po drugačni poti. Vsekakor upoštevajte navodila vašega zdravnika, vendar ne pozabite na priporočeno prehrano in možne dodatke. Marsikaj lahko ob predpisanem zdravljenju naredite tudi sami kot podporo k konvencionalnemu zdravljenju).

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×