0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNapihnjenost in vetrovi: hitro olajšanje z naravnimi pripravki

Napihnjenost in vetrovi: hitro olajšanje z naravnimi pripravki

MORDA VAS ZANIMA

Vetrovi so nekaj povsem naravnega. Zdravniki se strinjajo, da gre za naraven proces in da je zdravo, če plinov ne zadržujemo v sebi. Kljub temu pa se lahko pojavi težava, kadar so vetrovi prepogosti. Včasih jih spremlja tudi neprijeten občutek napihnjenosti ali celo bolečina.

- Oglas -

Pogost razlog za težave z vetrovi je nezdrava hitra hrana, ki vsebuje veliko maščob. Takšno hrano namreč vaše telo težje prebavi, posledica pa so lahko med drugim tudi pogosti vetrovi. Ne glede na razlog vaših težav z vetrovi in napihnjenostjo, si lahko pomagate z domačimi, naravnimi pripravki, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Sok iz ingverja in limete

Žličko ingverjevega soka zmešajte z žličko soka limete. Popijte in že kmalu boste občutili olajšanje. Najbolje je, da si pripravek privoščite takoj po obroku. Še ena možnost je, da ingver narežete na tanjše rezine in ga namočite v sok limete. Po obroku nato grizljajte ingver, kar vam lahko pomaga tudi pri ublažitvi morebitnih bolečin, povezanih s prebavnimi težavami.

Metin čaj

Če imate pogosto težave z vetrovi, si vsak dan privoščite nekaj skodelic metinega čaja. Ta pripomore k boljšemu delovanju naše prebave. S pomočjo metinega čaja se lahko zelo uspešno in povsem naravno znebite neprijetnih, prepogostih vetrov.

- Oglas -

Grško seno

Potrebujete žličko semen grškega sena, ki jih grizljajte nekaj minut, nato pa popijte malce vroče vode in jih tako pogoltnite. Grško seno učinkuje kot naravno sredstvo proti vetrovom in napihnjenosti. Pomaga lahko tudi tistim, ki imate težave z zaprtostjo.

Kamena sol, ingver in asafoetida

Asafoetida je začimba, ki je v ajurvedskem zdravilstvu zelo cenjena. V kombinaciji z ingverjem in kameno soljo vam lahko med drugim pomaga tudi takrat, ko se soočate s prepogostimi vetrovi in napihnjenostjo. V 2 decilitra tople vode stresite žličko ingverja v prahu, ščepec soli in ščepec asafoetide. Dobro premešajte in popijte.

.

NAJNOVEJŠE