0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiZbujanje sredi noči: ura, ob kateri se zbudite, razkriva marsikaj …

Zbujanje sredi noči: ura, ob kateri se zbudite, razkriva marsikaj …

MORDA VAS ZANIMA

Ali se ponoči pogosto zbudite ob določeni uri oziroma ob podobnem času? V skladu s tradicionalno kitajsko medicino naj bi ura, ob kateri se zbudite, opozarjala na težave s specifičnimi organi oziroma na nerazrešene čustvene težave. Pristaši tradicionalne kitajske medicine namreč verjamejo, da so posamezni organi povezani s specifičnimi čustvenimi, pa tudi duhovnimi stanji. Tako menijo, da vam poskušata z zbujanjem ob specifični uri telo in um sporočiti nekaj pomembnega.

- Oglas -

Zbujanje med 11. uro zvečer in 1. uro zjutraj

Če se običajno zbudite že kmalu po tem, ko zaspite, oziroma med 11. uro zvečer in 1. uro zjutraj, je po mnenju strokovnjakov za tradicionalno kitajsko medicino to najverjetneje povezano z vašim žolčnikom, obenem pa z razočaranostjo nad življenjem oziroma z nepredelanimi čustvenimi travmami. Žolčnik naj bi namreč močno vplival na naša čustva. Tradicionalna kitajska medicina uči, da je žolčnik še posebej pomemben, ko gre za strast do življenja, proaktivnost in asertivnost. Neravnovesja, povezana z žolčnikom, lahko tako privedejo do pomanjkanja volje do življenja. Obenem pa so lahko tovrstna neravnovesja kriva za pretirano zadržanost, prestrašenost, neaktivnost, nezmožnost postavljanja zdravih mej v odnosih, za težave pri sprejemanju različnih odločitev – in nasploh za pomanjkanje usmeritve v življenju. Zbujanje že kmalu po tem, ko zaspite, naj bi tako opozarjalo na to, da potrebujete jasneje začrtano pot. Hkrati pa naj bi šlo za znak, da je skrajni čas za to, da predelate nerazrešene čustvene stiske, ki so najverjetneje eden od razlogov, zakaj se ne morete premakniti naprej in resnično zaživeti.

Zbujanje med 1. in 3. uro zjutraj

Osebe, ki se pogosto zbudijo med 1. in 3. uro zjutraj, imajo najverjetneje težave s potlačeno jezo, ki jih »razžira od znotraj«. Organ, ki je takrat, ko smo jezni, še posebej obremenjen, so jetra. Zbujanje med 1. in 3. uro zjutraj lahko tako opozarja tudi na določene težave, povezane z jetri. Tako bi morali zbujanje znotraj tega časovnega intervala razumeti kot znak, da potlačevanje jeze – pa tudi drugih »negativnih čustev« – ni prava pot. To seveda ne pomeni, da se morate povsem prepustiti jezi in ji dovoliti, da vas privede do nenadzorovanih izbruhov v neprimernih okoliščinah. Vendar pa je vsekakor pomembno, da poiščete načine za izražanje svojih čustev, saj jih sicer ne boste mogli predelati. Breme, ki ga nosite, bo postalo prej ali slej pretežko za vas. Stalno zbujanje med 1. in 3. uro naj bi opozarjalo prav na to, da se počasi približujete točki vrelišča.

Zbujanje med 3. in 5. uro zjutraj

Čas med 3. in 5. uro zjutraj je po mnenju privržencev tradicionalne kitajske medicine v znamenju pljuč. Tradicionalna kitajska medicina uči, da so pljuča zelo pomembna tudi za premikanje energije po našem telesu, obenem pa za krepitev imunskega sistema. Če ste depresivni ali če se poskušate prebiti skozi proces žalovanja, so lahko še posebej obremenjena prav vaša pljuča. Nekateri menijo, da je lahko zbujanje med 3. in 5. uro zjutraj povezano tudi z duhovno platjo. V tem časovnem intervalu naj bi bili še posebej odprti za spiritualne uvide. Če vas takrat, ko se zbudite, preplavi huda žalost ali strah, se poskušajte prepustiti. Upiranje ima pogosto nasproten učinek od želenega. Osredotočite se na svoje dihanje in zaupajte v to, da je žalost samo začasna. Proces »čiščenja« je sicer boleč, toda nujen, če želite, da se sprosti prostor za nekaj lepšega.

Zbujanje med 5. in 7. uro zjutraj

Nenamerno zbujanje med 5. in 7. uro zjutraj opozarja na pretirano aktivno črevesje. To naj bi bil obenem znak, da se poskušate za vsako ceno oklepati tistega, kar vam škoduje, čeprav globoko v sebi veste, da je čas, da obrnete nov list. Strah pred začasno praznino, ki bo ostala, ko se rešite tistega, kar vas ovira, je popolnoma razumljiv in naraven. Toda podobno kot vaš prebavni sistem ima tudi vaš um omejene kapacitete. Ostanki se morajo prej ali slej izločiti, sicer bi prišlo do preobremenitve.

NAJNOVEJŠE