0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZavajajoče deklaracije na hrani: Omega 3

Zavajajoče deklaracije na hrani: Omega 3

MORDA VAS ZANIMA

Omega3 maščobne kisline so bistvene za zdravo in uspešno dieto. V zadnjem času pa smo lahko zasledili pravi bum izdelkov, ki bi naj vsebovali Omega3 maščobne kisline.

- Oglas -

Realnost je takšna, da večina teh izdelkov ni ravno zdrava izbira, čeprav na embalaži na veliko piše, da vsebujejo omenjene maščobne kisline. Celo nekatere znamke jajc ter oreščkov izkoriščajo nekatere značilnosti, ki jih imajo nekatere maščobne kisline in tako zavajajo kupce.

Omega3 maščobne kisline zmanjšujejo bolezni srca in ožilja le, če vsebujejo le nekaj nasičenih maščobnih kislin. In ravno to izkoriščajo proizvajalci, saj veliko proizvodov res da vsebuje Omega3 maščobne kisline, vendar so te prenasičene, da bi jih lahko jemali za zdravje.

Nekatere organizacije so že prepovedale, da bi se jajca promoviralo kot zdrav vir Omega3 maščob, saj ta vsebujejo tudi holesterol. Sicer le-ta postanejo škodljiva za zdravje šele s pretiranim uživanjem, vendar pa veliko ljudi zavede napis na embalaži in pozabijo, da je treba pri teh stvareh pa vedno paziti na količino.

Zato bodite previdni in ne nasedajte vsem napisom, ki jih vidite na embalažah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×