Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaZavajajoče deklaracije na hrani: Omega 3

Zavajajoče deklaracije na hrani: Omega 3

MORDA VAS ZANIMA

Omega3 maščobne kisline so bistvene za zdravo in uspešno dieto. V zadnjem času pa smo lahko zasledili pravi bum izdelkov, ki bi naj vsebovali Omega3 maščobne kisline.

- Oglas -

Realnost je takšna, da večina teh izdelkov ni ravno zdrava izbira, čeprav na embalaži na veliko piše, da vsebujejo omenjene maščobne kisline. Celo nekatere znamke jajc ter oreščkov izkoriščajo nekatere značilnosti, ki jih imajo nekatere maščobne kisline in tako zavajajo kupce.

Omega3 maščobne kisline zmanjšujejo bolezni srca in ožilja le, če vsebujejo le nekaj nasičenih maščobnih kislin. In ravno to izkoriščajo proizvajalci, saj veliko proizvodov res da vsebuje Omega3 maščobne kisline, vendar so te prenasičene, da bi jih lahko jemali za zdravje.

Nekatere organizacije so že prepovedale, da bi se jajca promoviralo kot zdrav vir Omega3 maščob, saj ta vsebujejo tudi holesterol. Sicer le-ta postanejo škodljiva za zdravje šele s pretiranim uživanjem, vendar pa veliko ljudi zavede napis na embalaži in pozabijo, da je treba pri teh stvareh pa vedno paziti na količino.

Zato bodite previdni in ne nasedajte vsem napisom, ki jih vidite na embalažah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×