Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Ekologija & okoljePredstavili varen način recikliranja BFA plastike

Predstavili varen način recikliranja BFA plastike

MORDA VAS ZANIMA

Bisfenol A ali skrajšano BFA (ang. BPA) je organska spojina z dvema fenoloma iz funkcionalne skupine. Primarno pa se uporablja kot dodatek raznim vrstam plastik.

- Oglas -

V medijih pogosto zasledimo, da je ta spojina nevarna zdravju. Takšna medijska pozornost pa je dosegla, da to spojino podjetja že umikajo iz svojih proizvodov. Med drugim so spojino vsebovale tudi plastične stekleničke za dojenčke in pa plastenke z ustekleničeno vodo. Vendar pa se vsako leto proizvede za kar 2.7 milijonov ton proizvodov, ki vsebujejo to spojino. Kako se torej varno znebiti vse te plastike?


Znanstveniki so našli način, kako bi se lahko znebili vse te plastike, brez nevarnosti, da bi ta pri recikliranju sproščala v ozračje spojina BFA. Rešitev za to naj bi bila ultraviolična in toplotna izpostavljenost plastike, nato pa bi plastiko izpostavili še trem vrstam gliv, katere bi odstranile škodljive snovi iz plastike.

Po 12 mesecih naj bi se potem ta plastika razgradila brez sproščanja nevarnih snovi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×