Dom & energijaEkologija za hišne ljubljenčke

Ekologija za hišne ljubljenčke

MORDA VAS ZANIMA

Ravno tako kot vi, lahko tudi vaši ljubljenčki pripomorejo k lepši prihodnosti in ekologiji. Odločitve, katere sprejemate namesto njih mnogokrat vplivjo na okolje, čeprav se tega morda sploh ne zavedate.

- Oglas -

Tukaj je nekaj nasvetov, ki bodo koristili tako okolju kot tudi vašim ljubljenčkom:

Ne uporabljajte kemikalij v vašem vrtu: pesticidi in insekticidi škodujejo vašim ljubljenčkom, kot tudi okolju. Bolj zdrava alternativa temu so naravni plenilci – nasadite več različnih rastlin, še posebej tiste z manjšimi cvetovi in veliko nektarja. Tako boste privlačili insekte, ki so koristni za vaš vrt.

Vašga štirinožnega prijatelja umivajte manj. Če ga prepogosto umivate vašega ljubljenčka, lahko povzročite poškodbe kože. Manj pogosto umivanje tako pripomore k temu, da se na koži vašega ljubljenčka ustvarijo naravna olja, ki varujejo njegovo kožo in dlako. Poleg tega pa boste prihranili tudi pri porabi vode.

Raje dvakrat premislite pred uporabo zdravil proti bolham in klopom. Ta ‘zdravila’ so polna pesticidov in lahko škodujejo vašemu ljubljenčku na več načinov; v resnici so ta zdravila tako strupena, da ljudje sploh ne bi smeli imeti kontakta z njimi! Zato raje dodajte malo česna kosilu vašega ljubljenčka, saj ta odganja parazite. Obstaja pa kar nekaj bolj naravnih receptov.

- Oglas -

Hlajenje in gretje; vaši ljubljenčki se bodo veliko bolje počutili brez ekstremnega hlajenja in gretja. Poleg tega pa s tem pripomorete k manjši porabi energije in količini emisij.

Izberite naravna čistila in detergente. S tem boste zmanjšali vašo odvisnost od kemikalij, to pa bo vplivalo tudi na boljše zdravje vašega ljublječka in seveda vseh v vašem gospodinjstvu, ki zelo rad prevoha celo stanovanje. Okolju pa bo to prav tako koristilo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×