Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Zdravje & prehranaHolesterol je nevaren, zato preprečimo njegov nastanek

Holesterol je nevaren, zato preprečimo njegov nastanek

MORDA VAS ZANIMA

Izognite se degeneriranim maščobam, ker jih telo noče in zaradi njih ustvarja “barikade” v ožilju. Holesterol je le posledica. Raje se ukvarjajte z vzroki za njegov nastanek. Vse več je znanstvenikov, ki se strinjajo, da holesterol nastaja kot obrambna reakcija našega telesa, če smo dehidrirani, polni kislin, ali če uživamo hrano, ki je v postopku predelave utrpela “totalko” (hidrogenizacija, homogenizacija, obsevanje, obdelava v mikrovalovki …).

- Oglas -

Holesterol je tako podoben carini, ki varuje mejne prehode in ti so ravno v vašem ožilju, ker se tam opravlja največji del izmenjave telesnih tekočin. Zato rešitev ni v zniževanju holesterola, posebej ne s pomočjo snovi, ki zavirajo pravilen metabolizem v telesu in znižujejo vaš energijski potencial.

Voda ‘topi’ holesterol

Če telesu zagotovite dovolj vode, ne bo prisiljeno v varčevalne ukrepe, med katere sodi tudi zalivanje ožilja s holesterolom, da se dragocena voda ne bi izpirala iz telesnih tkiv.

Telo se brani pred slabimi maščobami

Izognite se degeneriranim maščobam, ker jih telo noče in zaradi njih ustvarja “barikade” v ožilju. Največ jih je skritih v pecivih, konvencionalnih margarinah, paštetah, namazih, rastlinskih smetanah neznanega izvora, industrijskih sladicah …

- Oglas -

Poskrbite za dobro prebavo, da vaše telo ne bo po nepotrebnem obremenjeno z neprebavljenimi odpadki. Pri tem so vam lahko v veliko pomoč živila, ki vsebujejo klorofil (alge, koprive, ječmenova trava) in aktivne encime (npr. encimski dodatki).

Seveda so tudi pri tej nalogi nepogrešljivi dobri probiotiki, ki proizvajajo veliko desnosučnih mlečnih kislin. Tudi probiotiki naredijo veliko dobrega naenkrat: postrgajo kandido z vaše črevesne stene, kemično onemogočijo patogene bakterije, stimulirajo imunski odziv, izboljšujejo prebavo hrane in še posebej vsrkavanje kalcija, magnezija in drugih koristnih rudnin, ki nas zakisajo.

Kot so pokazale raziskave na Harvardu, ima uživanje probiotikov (posebej izstopa učinkovitost seva Lactobacilus Acidophilus DDS-1) za posledico manj vnetij, boljšo prebavo ter manj zastrupljenosti in zakisanosti organizma, kar se končno pokaže tudi v zmanjšanju nivoja holesterola.

Veliko zakisanosti v telesu ustvari nepopolna presnova. Kot zelo dobra podpora pravilni razgradnji mesa in težkih nasičenih maščob se je izkazala zelena papaja, saj pomaga opraviti popolno razgradnjo beljakovin v aminokisline, hkrati pa se v tankem črevesju loti temeljitega čiščenja prebavnih resic. Črevesne resice so izrednega pomena za naš imunski sistem.

Naša lastna zdravstvena policija v telesu ne zmore opraviti svojega dela, če so se zaradi usedlin, ki vsebujejo beljakovine, črevesne resice in sluznica črevesja z leti oz. desetletji spremenile v žlindrast in fermentiran bio smetnjak.

Ko pa pospravijo črevesje, se encimi papaje odpravijo tudi v druge dele telesa, celo v možgane, in se tudi tam lotijo razkrajanja usedlin, ki so tam obtičale in nam lahko grenijo življenje. Na podoben način deluje tudi klorofil. Sproti razkisa in razstruplja pa še pospravlja “za nazaj”.

Olajšajte delo jetrom

- Oglas -

Za dobro presnovo maščob skrbijo jetra in žolčnik. Da bo njihovo delo lažje steklo, so vam v veliko pomoč kakovostne švedske grenčice in izvleček artičoke.

Če nimate žolčnika je še posebej pomembno, da zelo pazljivo izbirate maščobe in uživate takšne, ki jih telo lahko presnavlja tudi brez podpore žolča. Takšne so kokosove maščobne kisline, maščobne kisline iz nepredelanega mleka in večkratno nenasičene maščobne kisline (npr. v lanenem in konopljinem olju), ki se presnavljajo veliko lažje od npr. maščob v mesu ali rafiniranih in hidrogeniziranih olj.

Čiščenje debelega črevesa

Za veliko čiščenje debelega črevesa, iz katerega smo tudi naredili kompostnico, pa je zelo blagodejno in od vseh metod najbolj varno pitje gline. Debelo črevo lahko očistimo tudi s klistirji, kolonoterapijo ali z uživanjem posebnih začimbnih mešanic.

Se še vedno sprašujete: Maščobe, da ali ne?

Z uživanjem kakovostnih in nedegeneriranih maščob lahko rešite dve težavi hkrati: telesu zagotovite prepotrebne snovi, obenem pa ga ne silite, da bi se branilo pred smetmi, za katere vas je industrija prepričala, da se uvrščajo med živila.

Sanja Lončar za soncek.com

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×