5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
RubrikeZanimivostiPes potrebuje prijazen dom

Pes potrebuje prijazen dom

MORDA VAS ZANIMA

Lastniki psov lahko imajo večkrat probleme z njimi, saj vsi vemo kakšni so psi lahko. Dobro je, da se lastniki zavedajo, da s svojimi dejanji vplivajo na psa in da se lahko ta včasih počuti neudobno v lastnem domu.

Da pa bi kužku v bilo čim bolj prijetno, je dobro, da poskrbite, da je vašemu ljubljenčku dom prijazen.

Naredite pot

- Oglas -

Če pred hišo uredite pot, potem boste imeli manj težav z umazanimi stopinjami, ki bi jih kuža drugače pustil. Priporočljiv je pesek, saj ta še najhitreje očisti kužkove tačke.

Lahko čistljive površine

Vsi, ki imajo doma kužka verjetno vedo, da ta lahko naredi kar precejšen nered. Zato je dobro, da poskrbite, da je vaš dom poln stvari, katere je lahko očistiti in težko razbiti.

Sesajte redno

Kužki puščajo dlako, to je znano vsem.  Da pa bi poskrbeli za čistočo, ki ne bo smrdela kužku, pa je dobro, da redno sesate preproge, da vam jih ne bo potrebno po daljšem ne čiščenju le-teh zdrgniti s kemičnimi sredstvi, ki kužku smrdijo, prav tako pa so razna kemična sredstva škodljiva tudi ljudem.

Redno česanje

- Oglas -

Problem z dolgodlakim kužkom zatrite že v kali. Velikokrat se zgodi, da se dlake kužka sprimejo, če ga ne češemo redno. Poleg tega pa redno česanje tudi odstranjuje mrtve kožne celice in tako neguje kožuh ter kožo psa. Če pa tega ne delamo redno, pa mrtva koža odpada po celi hiši, kar v večini primerov sproošča neprijetne vonjave.

Reagirajte hitro

Mahanje z repom je bilo že velikokrat krivo za kakšno razlitje, zato je v takšnih trenutkih potrebno reagirati hitro, še preden se vse vpije v preprogo.

Dekoracija naj bo praktična

Vsa dekoracija naj bo višja od samega psa, saj lahko tako preprečite marsikatero nezgodo.

Podarite jim žvečljivo igračo

Tako boste preprečili obgrizeno pohištvo, nad katerega bi se drugače pes spravil.

Varen ter praktičen dom

Če ste sami umirjene narave, potem boste po vsej verjetnosti pozitivno vplivali na psa, saj se ti odzivajo na vibracije, ki jih mi oddajamo. Torej, če pa se počutite vznemirjene, potem boste s tem psa zmedli, saj vas bo ta želel zaščititi. Vaš dom naj bo miren in urejen, da se po tudi pes počutil tako.

Kužku napravite posteljo

Če boste psu dali posteljo, potem po vsej verjetnosti ne bo skakal na vašo. Poskrbite le, da bo jegova postelja čim bolj udobna in brez kakršnih koli vonjev, ki bi ga lahko zmotili (npr. vonj laka ali barve).

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×