Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaVraščen noht: 3 učinkovite naravne rešitve, ki preprečijo infekcijo

Vraščen noht: 3 učinkovite naravne rešitve, ki preprečijo infekcijo

MORDA VAS ZANIMA

Vraščen noht je zelo pogosta in neprijetna težava, ki pa jo lahko velikokrat rešite s pomočjo naravnih pripravkov. Sprva je sicer občutek nelagodja, ki ga povzroča vraščen noht, zelo blag, vendar pa bo postajala bolečina postopoma intenzivnejša. V skrajnih primerih lahko pride tudi do infekcije, ki zahteva kompleksnejše zdravljenje.

- Oglas -

Če opazite vraščanje nohta zelo zgodaj, pa obstaja precejšnja možnost, da lahko situacijo razrešite kar sami. Predstavljamo vam 3 izjemno učinkovite naravne rešitve, ki so vam na voljo.

Vraščen noht

Jabolčni kis

Zaradi antiseptičnega in protivnetnega delovanja je jabolčni kis kot nalašč tudi za vse, ki imate težave z vraščenim nohtom. Jabolčni kis uničuje škodljive bakterije, zato bo poskrbel, da bo ostalo prizadeto območje čisto in da se bo koža hitreje zacelila.

Priporočamo vam, da jabolčni kis dodate topli vodi in si privoščite kopel za stopala, ki naj traja približno pol ure. Nato stopala dobro obrišite in postopek ponovite dvakrat do trikrat dnevno, dokler se koža ne zaceli. Še ena možnost uporabe je, da košček bombažne vate prepojite z jabolčnim kisom, ga namestite na noht, ki vam povzroča težave, in oblepite z obližem. Po približno 2 urah obliž odstranite.

Grenka sol

- Oglas -

Grenka snov je znana po tem, da pomiri kožo in pospeši njeno celjenje. Tako vam lahko pomaga tudi pri vraščenem nohtu. S pomočjo grenke soli lahko zmehčate kožo in tako lažje odstranite noht, ki se je vrasel v kožo, ter preprečite vnetje.

V manjšo plastično kad, ki ste jo napolnili s toplo vodo, dodajte žlico grenke soli. V mešanici namakajte stopala pol ure in jih nato osušite. Kopel si privoščite trikrat ali štirikrat tedensko, dokler ne opazite izboljšanja stanja.

Vraščen noht in kurkuma?

Snov, imenovana kurkumin, ki jo najdemo v kurkumi, je izjemno blagodejna za naše zdravje, saj deluje protivnetno in protibakterijsko. Kurkuma je tako odlična tudi za spopadanje z vraščenim nohtom. Ublažila bo bolečino in preprečila otekanje oziroma vnetje.

Pol žličke kurkume v prahu zmešajte z malce gorčičnega olja, da dobite pasto. S to pasto nato namažite prizadeti predel in ga zaščitite z obližem. Postopek ponovite najmanj dvakrat dnevno (vsakič zamenjajte obliž z novim, čistim). Ponavljajte, dokler se koža ne zaceli, kar se običajno zgodi v približno 3 dnevih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×