Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaPomladne novice za vrt, dom, srečo in zdravje v Celju od 10....

Pomladne novice za vrt, dom, srečo in zdravje v Celju od 10. do 12. marca

MORDA VAS ZANIMA

Ljubitelji urejenega vrta in doma, vrtičkarji in sadjarji – ljubiteljski in profesionalni -, pa tudi vsi, ki se pripravljajo na svoj popolni poročni dan, ali se zavedajo pomena lastne skrbi za svoje zdravje, bodo od 10. do 12. marca 2017 obiskali celjsko sejmišče. Na sejmih Flora, Poroka, Altermed ter največjem srečanju čebelarjev v Evropi ApiSlovenija se bo letos predstavilo več kot 420 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. 

- Oglas -

altermed

Sejme bo mogoče vse tri dni obiskati med 9. in 18. uro, v Celjskem sejmu pa vabijo obiskovalce, da si dnevni program dogajanja pred obiskom ogledajo na www.ce-sejem.si. Z nakupom dnevne vstopnice imajo obiskovalci prost vstop na vse prireditve, ki ta dan potekajo na sejmišču. V Celju omogočajo tudi nakup cenejših dvo- in tridnevnih vstopnic za tiste obiskovalce, ki se bodo želeli udeležiti aktualnih predavanj in predstavitev več sejemskih dni. 

Na sejmu Flora bo mogoče nakupiti najboljša semena, sadike in zelišča, sadno in okrasno drevje, izbirati bo mogoče med trajnicami in enoletnicami, eko sadikami zelenjave in eko dišavnicami. V ponudbi bodo slovenske avtohtone sorte, po katerih je vse večje povpraševanje, saj domače sorte v našem podnebju najbolje uspevajo. Priložnost za spoznavanje in izmenjavo domačih semen bo znova tudi v okviru Štafete semen, ki jo na sejmišču prvi dan že tradicionalno pripravlja Ekoci – Eko civilna iniciativa Slovenija.

flora

- Oglas -

Sejem Altermed znova prinaša več kot 100 predavanj in predstavitev najboljših mojstrov zdravega življenja. V sodelovanju s projektom Skupaj za zdravje človeka in narave bodo letos v Celju posebno pozornost posvetili vitalnosti v tretjem življenjskem obdobju. Odnos do staranja in potreb, ki jih prinaša, naravne rešitve, ki so nam na razpolago, ter nujnost drugačnega razumevanja priložnosti in dragocenosti staranja bodo v ospredju zanimivih predavanj in delavnic.

Na Altermedu bo mogoče obiskati tudi sklop predavanj na temo tradicionalne indijske medicine, ki jih Celjski sejem pripravlja v sodelovanju s Hiša Ayurveda. Zanimiv bo tudi sklop predavanj na temo zdravega obdelovanja zemlje, znova bo govora o rabi industrijske konoplje, pa tudi uporabi konoplje v medicinske namene. Že tradicionalni nastop Eko šol na Altermedu pa bo v znamenju odgovornega ravnanja s hrano in lokalno pridelane hrane. V treh dneh se bo predstavilo kar 91 vrtcev, osnovnih in srednjih šol iz vse Slovenije.

Sejem Poroka bo ponudil najbolj celovito ponudbo vsega za popolno poroko, čebelarji pa se bodo na ApiSlovenija pogovarjali kako do zdravih in močnih čebeljih družin.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×