Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaTopla voda na tešče za boljše zdravje in vitkejši stas

Topla voda na tešče za boljše zdravje in vitkejši stas

MORDA VAS ZANIMA

Pomembno je, da dan začnemo s tekočino, najbolje seveda z vodo. Med spanjem namreč naše telo izgubi precej zalog tekočine in bistveno je, da jih čim prej obnovimo in se s tem izognemo dehidraciji. Večina sicer v primeru vode poseže po hladni, saj je takšna bolj osvežilna. Vendar pa naj bi bila z vidika zdravja in celo hujšanja/vzdrževanja zdrave telesne teže precej boljša topla oziroma vsaj mlačna voda …

- Oglas -

Pitje tople vode na tešče

Izboljšana prebava oziroma preprečevanje zaprtja

Topla voda ima spodbujevalen vpliv na prebavo. Tako je še posebej dobra izbira za tiste, ki imate pogosto težave s počasno prebavo oziroma z zaprtjem. Če boste dan začeli s kozarcem ali dvema tople vode, bodo občutki napihnjenosti in bolečin v trebuhu, kar sta sicer pogosti posledici zaprtja, najverjetneje že kmalu le še neprijeten spomin.

Ublažitev bolečin in menstrualnih krčev

Včasih lahko pri zmanjšanju bolečin pomagajo že zelo preproste metode. Ena takšnih je na primer pitje tople vode namesto hladne. Toplota namreč na telo učinkuje pomirjajoče. Pomaga pri sprostitvi mišic, zato je topla voda tudi dobra naravna pomoč v primeru menstrualnih krčev.

Lažja izguba odvečnih kilogramov

Pitje tople vode na tešče bo prispevalo tudi k pospešitvi vašega metabolizma. Posledično bo kurjenje maščob precej hitrejše. Tako boste imeli manj težav z izgubljanjem odvečnih kilogramov oziroma z vzdrževanjem želene telesne teže.

Izboljšana prekrvavitev

- Oglas -

Zjutraj je naša prekrvavitev zaradi večurnega spanja in ležanja bolj ali manj na mestu še precej počasna. Če jo želite spodbuditi, je odlična izbira prav kozarec tople vode. Hitrejša prekrvavitev med drugim pomeni učinkovitejše razstrupljanje telesa in zmanjšano nevarnost za nastajanje krčnih žil.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×