0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaTopla voda na tešče za boljše zdravje in vitkejši stas

Topla voda na tešče za boljše zdravje in vitkejši stas

MORDA VAS ZANIMA

Pomembno je, da dan začnemo s tekočino, najbolje seveda z vodo. Med spanjem namreč naše telo izgubi precej zalog tekočine in bistveno je, da jih čim prej obnovimo in se s tem izognemo dehidraciji. Večina sicer v primeru vode poseže po hladni, saj je takšna bolj osvežilna. Vendar pa naj bi bila z vidika zdravja in celo hujšanja/vzdrževanja zdrave telesne teže precej boljša topla oziroma vsaj mlačna voda …

- Oglas -

Pitje tople vode na tešče

Izboljšana prebava oziroma preprečevanje zaprtja

Topla voda ima spodbujevalen vpliv na prebavo. Tako je še posebej dobra izbira za tiste, ki imate pogosto težave s počasno prebavo oziroma z zaprtjem. Če boste dan začeli s kozarcem ali dvema tople vode, bodo občutki napihnjenosti in bolečin v trebuhu, kar sta sicer pogosti posledici zaprtja, najverjetneje že kmalu le še neprijeten spomin.

Ublažitev bolečin in menstrualnih krčev

Včasih lahko pri zmanjšanju bolečin pomagajo že zelo preproste metode. Ena takšnih je na primer pitje tople vode namesto hladne. Toplota namreč na telo učinkuje pomirjajoče. Pomaga pri sprostitvi mišic, zato je topla voda tudi dobra naravna pomoč v primeru menstrualnih krčev.

- Oglas -

Lažja izguba odvečnih kilogramov

Pitje tople vode na tešče bo prispevalo tudi k pospešitvi vašega metabolizma. Posledično bo kurjenje maščob precej hitrejše. Tako boste imeli manj težav z izgubljanjem odvečnih kilogramov oziroma z vzdrževanjem želene telesne teže.

Izboljšana prekrvavitev

Zjutraj je naša prekrvavitev zaradi večurnega spanja in ležanja bolj ali manj na mestu še precej počasna. Če jo želite spodbuditi, je odlična izbira prav kozarec tople vode. Hitrejša prekrvavitev med drugim pomeni učinkovitejše razstrupljanje telesa in zmanjšano nevarnost za nastajanje krčnih žil.

.

NAJNOVEJŠE