0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNajboljše sadje proti zastajanju vode v telesu

Najboljše sadje proti zastajanju vode v telesu

MORDA VAS ZANIMA

Proti zastajanju vode v telesu se lahko uspešno borimo z živili, ki so znana po močnih diuretičnih učinkih. Med njimi najdemo turi različne vrste sadja. Zaradi prekomernega zadrževanja vode prihaja pogosto do zatekanja delov telesa, predvsem stopal, gležnjev, nog, dlani, trebuha in obraza. Dejavniki, ki vplivajo na zastajanje vode, so precej različni – na primer uživanje pretirano slane hrane, določene hormonske motnje, visoke zunanje temperature ter sopara ipd. Če težava ni prehuda, lahko za začetek poskusite z naravnimi možnostmi. Ena izmed rešitev je lahko, da pogosteje posežete po sadju, ki ga navajamo v nadaljevanju …

- Oglas -

Zastajanje vode v telesu - katero sadje je najboljše

Ananas

Odlično sadje proti zatekanju oziroma prekomernemu zadrževanju vode v telesu je ananas – tropski sadež, ki je zelo koristen tudi pri hujšanju in odpravi celulit. Poleg tega pa encimi v ananasu poskrbijo tudi za boljšo prebavo.

Hruške

Tistim, ki imate težave z zastajanjem vode v telesu, lahko pomaga tudi redno uživanje hrušk, ki na telo prav tako delujejo diuretično. Znane so tudi po mnogih drugih pozitivnih učinkih na zdravje, pomagajo pa tudi do lepše kože in las.

- Oglas -

Lubenica

Poletje je pravi čas, da si privoščite čim več lubenice. Gre za izjemno zdravo sadje, bogato z vlakninami in vodo. Uspešno prepreči prekomerno zastajanje tekočine v telesu. Lubenica pa vsebuje tudi ogromno antioksidantov, ki upočasnjujejo staranje in preprečujejo kronične bolezni. Priporočamo, da lubenico uživate samostojno, torej v obliki »monoobroka«, saj lahko pride sicer do prebavnih težav.

Grenivka

Čeprav okus grenivke za mnoge ni najbolj prijeten, pa se splača malce »stisniti zobe«. Grenivka je namreč ena najbolj zdravih vrst sadja. Pomaga pri razstrupljanju telesa in pri odvajanju odvečnih tekočin, zelo koristna pa je tudi za zdrava jetra.

Melona

V poletnih mesecih je ogromno priložnosti tudi za to, da se v vaši prehrani pogosteje znajdejo melone. To je sadje, ki vsebuje veliko različnih antioksidantov, očisti telo, učinkuje diuretično in preprečuje zaprtje. Zelo dobra izbira je za tiste, ki se sicer težko uprete slaščicam, saj bo potešila vašo željo po sladkem. Z njo si lahko pomagate tudi v primeru zgage.

Brusnice

Brusnice so znane po tem, da skrbijo za zaščito naših sečil. Med drugim pomagajo tudi vsem, ki se spopadate z zastajanjem vode oziroma z otekanjem okončin/določenih delov telesa. Dodatni pozitivni učinki brusnic so še boljše zdravje oči, nižji holesterol, izboljšana prekrvavitev in bolj mladosten videz.

.

NAJNOVEJŠE