0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaMelona za boljše zdravje in bolj mladosten videz

Melona za boljše zdravje in bolj mladosten videz

MORDA VAS ZANIMA

Melona velja za enega najbolj tipičnih poletnih sadežev. Je izjemno osvežilna, obenem pa vsebuje malo kalorij, zato je idealna za malico – tako se boste precej lažje uprli nezdravim prigrizkom, predvsem slaščicam. Zaradi številnih koristnih snovi, ki jih vsebuje, pa je melona tudi izjemno zdrava. Predstavljamo vam nekaj možnih kombinacij, ki pomagajo pri različnih težavah z zdravjem.

- Oglas -

Melona

Diuretični napitek (proti prekomernemu zadrževanju vode v telesu)

Poleti ima ogromno ljudi težave s kopičenjem vode v telesu. Posledica tega je zatekanje delov telesa, predvsem stopal, gležnjev in dlani. Tako je pomembno, da v prehrano vključite čim več t. i. naravnih diuretikov, ki pomagajo pri odvajanju vode iz telesa, zaradi česar imajo zelo pozitiven vpliv tudi na naša sečila. Eden takšnih diuretikov je melona. Še posebej učinkovita je v kombinaciji z zeleno. Uporabite dve rezini melone in eno steblo zelene. Sestavini stresite v mešalnik in dodajte malce vode. Dobro premešajte in popijte.

Naravno odvajalo – znebite se težav z zaprtjem

Melone so odlična izbira tudi za vse, ki ste pogosto zaprti, saj vsebujejo ogromno vlaknin. Za še močnejši učinek priporočamo, da melono kombinirate s suhimi slivami in z lanenimi semeni. Najprej boste potrebovali 1 žlico lanenih semen, ki jih namočite v 1 deciliter vode. Dodajte še 3 suhe slive brez koščic. Počakajte do jutra, ko v mešanico stresite še 2 rezini melone in premešajte s paličnim mešalnikom. Napitek popijte na tešče, vsaj pol ure pred zajtrkom.

- Oglas -

Hitra pomoč pri zgagi

Za tiste, ki imate velikokrat težave z zgago, je zelo pomembno, da uživate čim več hrane, ki ima bazični vpliv na organizem. Eno takšnih živil je prav melona. Zmešajte 2 rezini melone, ½ žličke ingverja v prahu in ščepec kajenskega popra. Po želji dodajte še malce vode. Napitek razdelite na dva dela. Polovico popijte dopoldne, med zajtrkom in kosilom, drugo polovico pa popoldne, med kosilom in večerjo.

Oskrbite svoje telo z antioksidanti in upočasnite staranje

Antioksidanti so v naši prehrani izjemno pomembni. Poskrbijo namreč za lepšo kožo in upočasnijo proces staranja, poleg tega pa zmanjšajo tveganje za številne kronične bolezni. V meloni najdemo ogromno različnih antioksidantov. Če pa jo boste kombinirali z zelenim čajem, dobite še posebej močan »eliksir mladosti«. Najprej skuhajte skodelico zelenega čaja. Prelijte v mešalnik, dodajte 2 rezini melone in sok polovice limone. Premešajte in popijte (poleti lahko dodate tudi nekaj kock ledu). Mešanico pa lahko uporabite tudi kot naravno pomladitveno masko za kožo.

.

NAJNOVEJŠE