Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaHipotiroza in eterična olja: katera so najboljša?

Hipotiroza in eterična olja: katera so najboljša?

MORDA VAS ZANIMA

Hipotiroza je motnja, s katero se sooča vse več ljudi, predvsem žensk. Povečano tveganje pa obstaja tudi pri starejšem prebivalstvu. Gre za nezadostno izločanje ščitničnih hormonov, ki povzroča ogromno težav. Najbolj tipični simptomi hipotiroze so povečana utrujenost, poviševanje telesne teže, prekomerno izpadanje las in zelo suha koža. Poleg tega, da jemljete zdravila oziroma hormonske nadomestke (pred tem mora biti opravljena analiza krvi), si lahko pri spopadanju s simptomi pomagate tudi z določenimi eteričnimi olji, ki spodbujajo delovanje ščitnice …

- Oglas -

Hipotiroza

Kadilna bosvelija

Eterično olje kadilne bosvelije (Frankincense) je znano po tem, da pomaga pri številnih avtoimunskih obolenjih. Med drugim spodbudi izločanje ščitničnih hormonov. Tako boste imeli manj težav z utrujenostjo in podobnimi simptomi. Nekaj kapljic eteričnega olja zmešajte z osnovnim rastlinskim oljem, na primer z olivnim ali kokosovim. Nato pa z mešanico nežno zmasirajte predel nad ščitnico, torej območje vratu. Podoben postopek uporabe pride v poštev tudi pri drugih eteričnih oljih.

Limonska trava

Pri zmanjšanem delovanju ščitnice je koristna tudi uporaba eteričnega olja limonske trave. Pomaga pri ublažitvi bolečin in vnetij ter poskrbi, da bo ščitnica izločala več hormonov, ki so nujni za normalno delovanje metabolizma in za mnoge druge procese v telesu.

Nageljnove žbice (klinčki)

Še ena izmed možnosti za tiste, ki se spopadate s hipotirozo (premalo delujočo ščitnico), je eterično olje nageljnovih žbic oziroma klinčkov. Na ščitnico namreč deluje izjemno pomirjajoče. Zmanjša vnetja in poveča tvorbo hormonov. Poleg tega se olje uporablja za odpravo okužb sečil in za lajšanje bolečin.

Cimet

- Oglas -

Zelo pogosto imajo ljudje, ki se soočajo z zmanjšanim delovanjem ščitnice, težave s prekomerno telesno težo. V boju s tem simptomom vam pomaga eterično olje cimeta. Ukroti namreč apetit, še posebej pa zmanjša željo po slaščicah. Pomaga tudi pri morebitnih težavah s spanjem, ki so v primeru motenega delovanja ščitnice zelo pogoste.

Mira

Za aromaterapijo se v primeru hipotiroze pogosto priporoča tudi eterično olje mire. Pomaga pri vnetjih, pospeši prekrvavitev in okrepi notranje organe. Še posebej koristno je, če ste zaradi nezadostno delujoče ščitnice pogosto zelo utrujeni, kar predstavlja oviro pri vsakodnevnih opravilih. S tem eteričnim oljem si sicer nekateri pomagajo tudi pri naravnem uravnavanju krvnega tlaka.

Origano

Zaradi bakterijskih okužb se simptomi, ki jih povzroča hipotiroza, pogosto še poslabšajo. Za preprečevanje okužb priporočamo eterično olje origana, ki je znano po izjemno močnem protibakterijskem delovanju, obenem pa lahko uniči tudi viruse in druge škodljive mikroorganizme. Preprečuje vnetja – tako ščitnice kot drugih organov in žlez v vašem telesu. Pomaga pa tudi pri lajšanju morebitnih bolečin.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×