0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaOriganovo olje učinkovito v boju s paraziti

Origanovo olje učinkovito v boju s paraziti

MORDA VAS ZANIMA

Preverite, kakšne učinke ima zlato origanovo olje in kako ga lahko uporabite. Že stari Grki so origano uporabljali v medicinske namene. Origano v grščini pomeni »veselje iz gora«, v starodavnih časih je bil namreč simbol za srečo, zato so z venčki iz origana okronali mladoporočence.

- Oglas -

Zlato origanovo olje

V naravi najdemo več kot štirideset vrst origana, ampak največ zdravilnih učinkov ima divji origano, ki raste v Sredozemlju. Origano oberejo, ko je količina olja v rastlini najbolj koncentrirana, potem pa ga pridobijo s postopkom destilacije. Olje je zlate ali temno rumene barve z močnim pikantnim vonjem.

Preprečuje okužbe

Raziskave kažejo, da je origanovo olje močno orožje proti škodljivim mikroorganizmom in parazitom, ki povzročajo okužbe in vnetja. Origanovo olje naj bi v večjih koncentracijah celo zaviralo salmonelo. Napada tudi glivice kandide, E. coli in stafilokoke.

Vir dragocenih hranil

Origanovo olje ne vsebuje veliko vitaminov, a je polno drugih za telo koristnih snovi, kot so magnezij, cink, kalcij, kalij, železo. Vsebuje tudi visoko količino mangana in bakra.

- Oglas -

Uravnava prebavo

Origanovo olje spodbudi pretok žolča v prebavne organe, zato poskrbi za bolj učinkovito prebavo.

Pomaga pri uravnavanju menstruacij

Neredne menstruacije in negativni učinki menopavze predstavljajo težavo za veliko število žensk. Origanovo olje je eno izmed naravnih zdravil, ki lahko pomaga pri podpiranju normalnega menstruacijskega cikla in ščiti pred negativnimi simptomi menopavze.

Origanovo olje pomaga pri hujšanju

Origanovo olje vsebuje karvakol, ki je učinkovit v boju z neželeno maščobo v telesu in napada viruse, ki povzročajo prebavne težave.

Krepi imunski sistem

Znanstveno je dokazano, da origanovo olje pomaga okrepiti vaš imunski sistem in prav tako blaži simptome prehlada in sinusnih vnetij.

Nekaj načinov uporabe origanovega olja

Origanovo olje vedno zmešajte z olivnim ali kokosovim oljem. Nekateri ljudje so lahko alergični na origano. Če ga uporabljate na koži, prej vedno preverite, kakšno reakcijo bo povzročil. Origanovega olja ne smejo uporabljati nosečnice in dojenčki, odsvetovan je tudi za otroke.

  1. Uporabite ga lahko za odpravljanje glivic na nohtih. Nekaj žličk origanovega olja zmešajte v posodo z vodo in namakajte noge. Lahko ga tudi zmešate z nekaj olivnega olja in nanesete na nohte.
  2. Da se znebite parazitov v vašem telesu, ga nekaj kapljic zmešajte s kokosovim oljem in dajte pod jezik, po nekaj minutah izperite. To ponovite vsaj štirikrat na dan.
  3. Uporabite ga lahko tudi za lajšanje simptomov prehlada ali sinusnih vnetij. Nekaj kapljic nakapajte v parno kopel in vdihujte.
  4. Uporabite ga za čiščenje vašega doma. 4 kapljice origanovega olja zmešajte z limoninim sokom in polovico skodelice kisa ter mešanico zlijte v vedro vode.
  5. Ublažite simptome bolečega grla. Nekaj kapljic origanovega olja dodajte v vodo in spijte. Pomaga lahko tudi pri zobobolu.
.

NAJNOVEJŠE