Začinite vodo in spodbudite prebavo

  Pitje zadostne količine vode je izjemnega pomena za normalno delovanje telesa. Pitje sladkih pijač je odsvetovano, a okus vode lahko vseeno poživite z naravnimi sestavinami, ki bodo dodatno pospešile vaš metabolizem in spodbudile razstrupljanje telesa.

  Začinjena voda za prebavo

  Sveži metini listi

  Vodo lahko obogatite s svežimi metinimi listi. Tako boste dobili napitek, ki bo poskrbel za svež zadah, meta pa vsebuje tudi encime, ki pospešujejo vsrkavanje vitaminov in hranil iz hrane. Meta je znana tudi po svoji lastnosti, da pomirja razdražen želodec.

  Limona in limeta

  Agrumi vsebujejo vitamin C, ki krepi imunski sistem in lovi proste radikale. Prav tako pospešuje presnovo in pospešuje izločanje prebavnih encimom. Preprosto stisnite nekaj kapljic osvežujoče limone ali limete in jo okrasite z nekaj rezinami. Pozorni bodite, da boste izbrali bio limone, tako boste preprečili, da bi z lupinico v telo vnesli pesticide in kemikalije.

  Cimetova palčka

  Poleg tega, da je cimet odličnega okusa, bo cimetova palčka ali pa ščep cimeta v prahu, pomagala pospešiti cirkulacijo in metabolizem ter uravnavati krvni sladkor.

  Ingverjeva korenina

  Če vas ni strah malce pekočega okusa, lahko v vodo nastrgate manjšo količino ingverjeve korenine ali dodate nekaj narezanih ingverjevih kock. Ingver lahko pomaga pri zmanjševanju slabosti in krčev. Pustite stati čez noč, da bo voda lahko vpila zdravilne snovi.

  Kumarične rezine

  Kumarice pospešijo odvajanje strupov iz telesa in pospešijo prebavo, vsebujejo pa tudi mnogo antioksidantov. Dodajte nekaj rezin v vrč vode.

  Klinčki

  Klinčki pomagajo pri zaščiti pred paraziti v želodcu. Dodajte 3 klinčke v steklenico vode in pijte cel dan.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte