Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravje & prehranaHrana bogata z vitaminom A - pozdravite pisano zelenjavo

Hrana bogata z vitaminom A – pozdravite pisano zelenjavo

MORDA VAS ZANIMA

Kdo še ne ve, da je korenček dober za oči? Temu je tako, ker se v njem skriva vitamin A, ki je ključen za zdrav vid. Sodeluje tudi pri ohranjanju zdrave kože, delovanju imunskega sistema in presnovi železa. Preverite, katera hrana je bogata z vitaminom A.

- Oglas -

Vitamin A

Korenček

Skodelica narezanega korenčka vsebuje vso dnevno priporočeno količino vitamina A. Največ ga boste dobili, če boste korenček pojedli surov, saj toplotna obdelava uniči veliko hranil in vitaminov v njem.

Bučke

Tudi bučke so bogat vir vitamina A. Če boste pojedli sto gramov bučk, boste zadovoljili dnevno potrebo po vitaminu A. Lahko si pripravite bučkino juho, pečene bučke ali pa slasten bučkin zavitek.

Jetrca

Piščančja jetrca so polna vitamina A. Če jo uživate v malih količinah, ta delikatesa ne bo škodila vašemu zdravju.

Peteršilj

- Oglas -

Začinite solato, juho ali namaze s svežim peteršiljem. Poleg čudovitega svežega okusa je peteršilj vir vitamina A. Podobno tudi bazilika, koriander in timijan. Te rastlinice so po velikosti res majhne, a velike glede na vsebnost hranil, ki jih vsebujejo.

Paradižnik

Paradižnik je poln antioksidantov in vitaminov. Paradižnik poleg vitamina A vsebuje tudi likopen, ki lahko pomaga pri zaščiti celic pred škodljivimi spremembami.

Rdeča paprika

Zaradi rdeče barve je paprika polna vitamina A in drugih antioksidantov. Pripravite si solato in uživajte v rdeči barvi in svežem okusu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×