0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako preprečiti suho kožo?

Kako preprečiti suho kožo?

MORDA VAS ZANIMA

Pozimi veliko ljudem preglavice povzroča izsušena koža. Suhe ustnice in kožo razdraženo zaradi nizkih temperatur in pogosto suhega zraka v ogrevanih prostorih lahko odpravite na nekaj preprostih načinov.

- Oglas -

suha koža in kako jo preprečiti

Primerna nega

Pozimi bodo vaši koži še posebej dobro dela hranljiva olja, ki so bogata z vitamini in bodo pripomogla, da bo vaša koža zadrževala več vlage v hladnih dneh. Poskusite s kokosovim oljem, ki je znano po tem, da vsebuje veliko vitamina E, ki je izjemno pomemben za sijoč videz kože in odlična zaščita pred razpokano kožo. Poleg tega vsebuje veliko beljakovin, ki pripomorejo k obnovi tkiv. Tudi jojobino olje bo vašo kožo močno navlažilo in poskrbelo, da bo koža zadrževala vlago.

Poleg kože na obrazu ne pozabite na ostale dele telesa in olja vtirajte v telo tudi po tuširanju ali kopeli.

- Oglas -

Izogibajte se izdelkom, ki vsebujejo agresivne vonjave in alkohol, saj lahko ti še dodatno razdražijo kožo.

Ne pozabite na sončno kremo

Če se odpravljate v gore, na smučanje ali pa na daljši sprehod, poskrbite za zaščito pred soncem. Sonce lahko namreč tudi pozimi poškoduje kožo, zato je priporočljivo, da tudi v zimskem času svojo kožo zaščitite s kremo, ki ima visok UV faktor.

Še nekaj nasvetov

Ne prhajte se več kot pet minut na dan, pri tem pa bodite pozorni na temperaturo vode. Prevroča voda bo namreč odstranila zaščitno oljno plast, ki jo proizvaja vaša koža. Takoj po prhanju nanesite negovalno olje.

Pozimi se poskusite odpovedati mehčalcem za perilo, saj lahko dražijo kožo.

- Oglas -

Če je možno, poskrbite, da bodo prostori, v katerih se zadržujete primerno vlažni. Redno jih zračite, lahko pa si pripravite tudi parno kopel za obraz.

Za naravno in domačo zimsko nego si lahko izdelate tudi svoja mazila.

.

NAJNOVEJŠE