0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaIzdelajte si domača mazila za nego kože pozimi

Izdelajte si domača mazila za nego kože pozimi

MORDA VAS ZANIMA

Do sprememb, ki se ji mora naš zaščitni plašč kože prilagoditi, pride vsako zimo. Če ga poleti božajo sončni žarki in z vitaminom D napajajo njegove baterije, ga pozimi nizke temperature, veter, v visokogorju pa močni UV-žarki močno izsušijo.

- Oglas -
ognjičevo mazilo

In če naš zaščitni plašč vremenska stanja preizkušajo zunaj, ga osušeni topli in suhi prostori, ki so posledica (centralnega) ogrevanja, preizkušajo v »varnih« zaprtih prostorih. Zato je neizpodbitno, da ne glede na barvo, tip ali stanje kože ta pozimi zahteva več pozornosti in izdatnejšo nego. V hladnejšem delu leta koža potrebuje več maščobe, s katero ji pomagamo ustvariti zaščitni sloj pred zunanjimi vplivi, in več hranil, ki jih potrebuje za hitrejšo regeneracijo. V aromaterapiji prvo zadovoljimo z rastlinskimi olji, masli in macerati, drugo pa z eteričnimi olji.

Rastlinska olja in masla so temelj naravne kozmetike. Niso namenjena le suhi koži, ampak so zanimiva tudi za mešano in mastno kožo. S pravilno uporabo olj namreč lahko uravnovesimo maščenje kože, ki se bo po dolgoročni uporabi začela mastiti normalno. Z olji lahko tudi čistimo kožo, kar je prav tako pomembno pozimi, ko se pilinge odsvetuje, saj je koža že tako poškodovana, piling pa bi jo utegnil poškodovati še bolj.

Pripravili smo vam recepte za nego zimske kože.
Več si preberite v tiskani izdaji tukaj >>

.

NAJNOVEJŠE