0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaDomače zdravilo proti izkašljevanju in pljučnim boleznim

Domače zdravilo proti izkašljevanju in pljučnim boleznim

MORDA VAS ZANIMA

Zaradi onesnaževanja okolja in posledično zraka slabe kakovosti, ima vse več ljudi probleme s pljuči in predvsem kašljem. Najpogostejši vzrok kašlja je velikokrat tudi prehlad, če imate smolo pa gripa. Okužba vam lahko povzroči neprijetne občutke ob kašljanju, zato si izdelajte povsem svoje zdravilo iz čebule, ki vsebuje dražeče snovi in sproži refleks kašljanja, kar pospeši izločanje sluzi.

- Oglas -

Domače zdravilo proti izkašljevanju in pljučnim boleznim

Sestavine:

  • 2 skodelica javorjevega sirupa,
  • 7 žlic medu,
  • 1kg rdeče čebule,
  • 1, 5 l vode,
  • 2 limoni.

Javorjev sirup zlijte v ponev in ga segrevajte na srednje močnem ognju. Nato dodajte prej narezano čebulo, kuhajte nekaj minut ter dodajte še vodo.

- Oglas -

Na srednje močnem ognju kuhamo mešanico, dokler vsaj tretjino vode ne izpari. V vmesnem času stisnite limone in jih skupaj z medom dodajte mešanici. Mešanico pustite stati čez noč v posodi, zjutraj jo precedite in tekočino spravite v steklenici v hladilniku.

Uporaba:

Žlico pred vsakim obrokom, zdravljenje pa naj poteka toliko časa, dokler imate probleme s pljuči. Če boste sirup dajali otrokom, jim dajte samo čajno žličko pred vsakim obrokom. Okus ni najbolj čudovit, je pa toliko bolj zdravilen in učinkovit.

NAJNOVEJŠE