Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Zdravje & prehranaDomače zdravilo proti izkašljevanju in pljučnim boleznim

Domače zdravilo proti izkašljevanju in pljučnim boleznim

MORDA VAS ZANIMA

Zaradi onesnaževanja okolja in posledično zraka slabe kakovosti, ima vse več ljudi probleme s pljuči in predvsem kašljem. Najpogostejši vzrok kašlja je velikokrat tudi prehlad, če imate smolo pa gripa. Okužba vam lahko povzroči neprijetne občutke ob kašljanju, zato si izdelajte povsem svoje zdravilo iz čebule, ki vsebuje dražeče snovi in sproži refleks kašljanja, kar pospeši izločanje sluzi.

- Oglas -

Domače zdravilo proti izkašljevanju in pljučnim boleznim

Sestavine:

  • 2 skodelica javorjevega sirupa,
  • 7 žlic medu,
  • 1kg rdeče čebule,
  • 1, 5 l vode,
  • 2 limoni.

Javorjev sirup zlijte v ponev in ga segrevajte na srednje močnem ognju. Nato dodajte prej narezano čebulo, kuhajte nekaj minut ter dodajte še vodo.

Na srednje močnem ognju kuhamo mešanico, dokler vsaj tretjino vode ne izpari. V vmesnem času stisnite limone in jih skupaj z medom dodajte mešanici. Mešanico pustite stati čez noč v posodi, zjutraj jo precedite in tekočino spravite v steklenici v hladilniku.

- Oglas -

Uporaba:

Žlico pred vsakim obrokom, zdravljenje pa naj poteka toliko časa, dokler imate probleme s pljuči. Če boste sirup dajali otrokom, jim dajte samo čajno žličko pred vsakim obrokom. Okus ni najbolj čudovit, je pa toliko bolj zdravilen in učinkovit.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×