0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineBosvelija: čudežno olje kadilne bosvelije

Bosvelija: čudežno olje kadilne bosvelije

MORDA VAS ZANIMA

Eterično olje kadilne bosvelije se že tisočletja uporablja v terapevtske namene. Že v antičnih časih so ga cenili zaradi njegovega protivnetnega in protibolečinskega delovanja. Danes vemo, da deluje tudi proti raku, krepi imunski sistem, blaži simptome kroničnega stresa, anksioznosti in depresije.

- Oglas -

To eterično olje na trgu najdemo tudi pod imenom Frankincense. Pridobivajo ga iz smole drevesa bosvelije, ki je izjemno redko in uspeva v neugodnih puščavskih razmerah. Številna starodavna ljudstva so smolo bosvelije uporabljala pri ritualih in v zdravstvene namene. To dragoceno olje lahko uživamo, vdihavamo ali ga zmešanega z nosilnim oljem (pa tudi brez) nanašamo na kožo. Kako nam lahko koristi?

Bosvelija zmanjšuje stres

Že nekaj kapljic eteričnega olja kadilne bosvelije v kopeli nam lahko pomaga, da v hipu dosežemo sproščujoč občutek miru in zadovoljstva. Če vas mučita anksioznost ali depresija, razširite njegov vonj po stanovanju s pomočjo električnega difuzorja ali izparilnika. Nekateri so mnenja, da ta vonj krepi tudi intuicijo.

Naravno čistilo za dom

Ker bosvelija deluje antiseptično, lahko z njegovo s pomočjo odstranite bakterije in viruse v vašem domu. V preteklosti so s sežiganjem rastline bosvelije osveževali in razkuževali prostore. Danes si lahko pomagate z difuzorjem za eterična olja, ki bo nežno širil vonj po celotnem prostoru in pomagal odstraniti nečistoče v njem.

- Oglas -

Naravno higiensko sredstvo

Antiseptične lastnosti tega eteričnega olja lahko izkoristite tudi v higienske namene. Zmešajte ga z jedilno sodo in pripravite domačo zobno pasto, ki bo učinkovito preprečila zobno gnilobo, slab zadah in ustne infekcije.

Proti staranju in gubam

Ker je bosvelija močan astringent, pomaga varovati kožne celice. Lahko ga uporabljamo za zmanjševanje razširjenih por in lis, ki nastanejo po aknah, za preprečevanje nastanka gub in drugih znakov staranja. S tem oljem lahko učvrstite kožo na predelih, kjer se s staranjem povesi – npr. na trebuhu, spodnji čeljusti in pod očmi. 6 kapljic neodišavljenega eteričnega olja kadilne bosvelije vmasirajte neposredno na kožo – pred tem na manjši površini kože naredite test, da ne bi prišlo do alergijske reakcije. V nasprotnem primeru ga prej zmešajte z nosilnim oljem.

Lajša prebavne motnje

Če vas mučijo plini, zaprtje, bolečine v želodcu, sindrom razdražljivega črevesa, PMS ali krči, vam bo pomagala že ena kapljica eteričnega olja kadilne bosvelije, zmešana z dvema decilitroma vode ali žlico medu. Pred uživanjem se prepričajte, da je olje stoodstotno čisto in da ne uživate takega z dodanimi dišavami.

Proti brazgotinam, ekcemom, strijam in aknam

Zmešajte 2 do 3 kapljice eteričnega olja kadilne bosvelije z neodišavljenim nosilnim oljem ali losjonom in mešanico nanesite neposredno na kožo. Ne nanašajte je na odrte rane, temveč na kožo, ki je v procesu celjenja.

- Oglas -

Naravno zdravilo proti gripi in prehladu

Ko se vas bo naslednjič lotila respiratorna infekcija ali gripa, pomislite na olje kadilne bosvelije, ki vam lahko olajša kašljanje, dihanje skozi zamašen nos in pomaga odstraniti sluz iz pljuč. Odlično se obnese tudi v primeru astme in alergij. Kanite nekaj kapljic tega olja na tkanino in vdihujte njegov vonj.

Vsestransko zdravilo proti vnetjem, bolečinam, raku, nespečnosti …

Za izboljšanje krvnega pretoka, lajšanje bolečin v sklepih ali mišicah ter simptomov artritisa, prebavnih motenj in astme, ga masirajte v boleče predele ali njegov vonj s pomočjo difuzorja razširite po stanovanju. Dokazano je, da eterično olje kadilne bosvelije učinkovito deluje tudi proti nekaterim vrstam raka, uravnava hormonsko ravnovesje in pomaga pri nespečnosti.

.

NAJNOVEJŠE