0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaLimonska trava in njene zdravilne učinkovine

Limonska trava in njene zdravilne učinkovine

MORDA VAS ZANIMA

Limonska trava je visoka izredno aromatična rastlina, trava oziroma zelišče, ki raste predvsem v tropskih področjih in ponuja široko paleto zdravilnih koristi, predvsem zaradi svojih antibakterijskih, antiglivičnih in protimikrobnih lastnosti. Zdravilne koristi limonske trave so kar obsežne. Blaži želodčne motnje, nespečnost, bolezni dihal, vročino, bolečine, okužbe, revmatizem ter krepi imunski sistem.

- Oglas -

Limonska trava in njene učinkovine

Njeni antioksidanti ščitijo telo pred bakterijo Staphylococcus aureus, ki je odporna proti antibiotikom ter med drugim pomaga pri uravnavanju optimalne ravni holesterola. Limonska trava pomaga tudi pri sladkorni bolezni tipa 2, raku, debelosti ter razstrupljanju telesa. Veliko se uporablja v aromaterapiji in pomaga tudi v boju proti utrujenosti, tesnobi in slabemu telesnemu vonju.

Limonska trava je aromatsko skladišče esencialnih hranil, ki so koristna za zdravje. Je vir esencialnih vitaminov, kot so vitamin A, B1(tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (panteonska kislina), B6 (piridoksin), folata in vitamina C. Prav tako zagotavlja esencialne minerale, kot so kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan, baker, cink, železo, ki so potrebni za zdravje človeškega telesa.

Limonska trava na vrtu

Zdravstvene koristi limonske trave

Limonska trava vsebuje antioksidante, glikozide, kavne kisline, ki se uporabljajo pri proizvodnji različnih zdravil. Glavna sestavina limonske trave je citral, ki ima antiglivične in antimikrobne lastnosti in značilen vonj po limoni.

- Oglas -

Za kaj vse je učinkovita limonska trava?

HOLESTEROL

Limonska trava niža koncentracijo krvnih maščob pri hiperlipidemiji in niža holesterol, pri hiperholesterolemiji.

Študije so pokazale, da je redno uživanje limonske trave pokazalo znatne rezultate pri vzdrževanju zdravega nivoja trigliceridov in zmanjšanje LDL holesterola v telesu. Pomaga pri preprečevanju akumulacije lipidov v krvnih žilah in spodbuja neoviran pretok krvi v arterijah in prepreči različne srčne bolezni ,kot je ateroskleroza.

RAZSTRUPLJANJE

Limonska trava pomaga pri čiščenju strupenih snovi iz telesa, saj ima tudi diuretične lastnosti, pogostost uriniranja pa pomaga pri ohranjanju zdravja. Razstrupljanje pomaga pri boljšem delovanju ledvic in jeter, hkrati pa pomaga znižati raven sečne kisline.

RAK

Limonska trava je učinkovita pri zdravljenju različnih vrst raka, brez da bi to zdravljenje vplivalo na delovanje zdravih celic v telesu. Raziskave so pokazale obetavne rezultate tudi pri preprečevanju kožnega raka in raka na dojkah. Citral pomaga tudi pri zaviranju rasti celic raka na jetrih med začetno fazo in preprečuje tudi nadaljnje nastajanje rakavih celic.

- Oglas -

ŽELODČNE TEŽAVE

Študije so pokazale, da je limonska trava koristna pri preprečevanju bolezni prebavil, kot so želodčne razjede, pomaga pri stimulaciji črevesja ter driski.

STRES IN NESPEČNOST

Umirja mišice in živce ter spodbuja globok spanec. Čaj limonske trave ima pomirjevalne in hipnotične lastnosti, ki povečata trajanje in kakovost spanca. Limonska trava pomaga pri lajšanju bolečine in nelagodja, ki ga glavoboli in migrene. Limonska trava stimulira um in pomaga v boju proti krčem, živčnosti, vrtoglavici in različnih živčnih motnjah, kot sta Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen. Uporablja se za terapevtske kopeli, ki pomagajo pri umirjanju živcev in pomagajo ublažiti simptome anksioznosti in utrujenosti, ki jih povzroča stres.

BOLEZNI DIHAL

V ajurvedski medicini se limonska trava uporablja tudi pri zdravljenju kašlja in prehlada,saj ima visoko vsebnost vitamina C. Lajša tudi simptome gripe ter respiratornih obolenj, poleg tega pa tudi niža vročino, saj spodbuja potenje.

.

NAJNOVEJŠE