Naravna sredstva proti herpesu

  Herpes je vnetje, neškodljiva a nadležna okužba, ki se pojavlja okoli ustnic ali na genitalijah. Lahko privede tudi do resnejših okužb, kot so demenca, Alzheimerjeva ali Parkinsonova bolezen. Da bi se izognili stalni uporabi protivirusnih zdravil proti herpesu, je tu nekaj domačih receptov, ki lahko odpravijo herpes.

  herpes naravna zdravila

  Česen

  Vse kar potrebujete je le en strok česna.

  Sesekljan strok česna položite na herpes, čez pa obliž. Pustite vsaj 10 minut, nato odstranite in sperite s toplo vodo. Ponovite petkrat in v 12 urah bo herpes izginil. Če je herpes večji, pa je vajo potrebno ponoviti še naslednji dan.

  Česen je naravni antibiotik in izboljšuje sposobnost telesa, da se brani. Česen je bogat z minerali, kot so kalcij, žveplo, fosfor in železo.

  Za več informacij kliknite tukaj.

  Oljčno olje

  Za oljčno olje je znano, da vlaži kožo. Bogato je z antioksidanti in je eden izmed najboljših domačih sredstev za herpes. Skodelico oljčnega olja segrevajte v loncu in dodajte malo sivkinega olja ter čebeljega voska. Ko se zmes ohladi, jo namažite na herpes in pustite delovati.

  Led

  Najpreprostejša domača metoda za herpes je led, ki neizmerno olajša bolečino, ki jo herpes povzroča. Vzemite nekaj ledu in ga zdrobite ter položite v plastično vrečko. To postavite na herpes za 10-15 minut, da se znebite otekline in srbenja. Ponovite postopek za večkrat v dnevu, vendar ne za več kot 15 minut, saj lahko poškodujete tkivo.

  Soda bikarbona

  Soda bikarbona olajša srbečico, boleče rane in pomaga posušiti mehurje, ki nastanejo pri herpesu. Vlažen košček vate pomočite v sodo in neposredno nanesite na rano. Istega koščka ne pomočite nazaj, da ne boste okužbe prenesli v sodo.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte