0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeJure's Challenge in zgodba Ele Breceljnik

Jure’s Challenge in zgodba Ele Breceljnik

MORDA VAS ZANIMA

Slovenska vrhunska športna plezalka Natalija Gros je v drugi polovici julija izgubila svojega življenjskega partnerja, fotografa in režiserja Jureta Breceljnika, in ostala sama s 6-mesečno hčerko Elo in velikim kreditom.

- Oglas -

Jure Breceljnik, režiser, fotograf, snemalec, producent in scenarist, se je proslavil z nagrajenim dokumentarcem Magnezij in čokolada, letos pa je v 42. letu starosti preminil med spanjem v Bruslju, kjer je snemal dokumentarni film The Last Ice Hunters.

Ela Breceljnik

Zgodba male Ele

Moje ime je Ela. Stara sem dobrih 6 mesecev in sem to poletje za vedno izgubila svojega očka. Umrl je iz danes na jutri, nič hudega sluteč se 16. julija zjutraj ni več prebudil.

- Oglas -

Jure Breceljnik je bil človek, poln idej, vizij, ljubezni in strasti do življenja, fotografiranja in snemanja. Tako rad me je imel. Ob njem sem se počutila kot njegova mala princeska. Nežno me je vzel v svoje naročje, me nasmejal s svojimi šalami, me navihano pogledal v oči in me toplo poljubil na čelo. V njegovo življenje sem prinesla nov smisel in mir. Zdaj sva z mamo ostali sami. Najinega očija ni več z nama, z njim sva izgubili trdno oporo, tolažbo, občutek varnosti in najinega največjega zaveznika. Ko se zjutraj zbudim, ga iščem z očmi, da bi se mu nasmehnila, da bi ga razveselila, a ga ne najdem. Žalostna sem, žalostna ker se ga ne bom spomnila, ker sem ga imela ob sebi tako majhen del svojega življenja. Nikoli ga nič ne bo moglo nadomestiti, za vedno bo moj oče, moj angel varuh, ki me zdaj čuva od zgoraj.

Moje življenje je postalo drugačno. Sedaj zame skrbi le moja mama, ki je trenutno še na porodniškem dopustu, a že opravlja delo dveh staršev. Oči žal ni bil življenjsko zavarovan, zato sva se z mamo znašli v težki finančni situaciji, kjer breme kredita najinega doma, vzdrževanja hiše, tekočih stroškov z vrtcem vred, kamor bom kmalu odšla, padejo nanjo. Tako prosiva vse ljudi dobrega srca, vsa podjetja, ki nama želite pomagati z zbiranjem sredstev, da nama vsaj malo olajšate življenje, da bo moja mama lahko imela več časa in pozornosti zame v teh težkih trenutkih, namesto, da jo pestijo finančne skrbi. Zdaj mi ostaja le ona in potrebujem jo še bolj kot kadarkoli prej.

Vsake pomoči bova iz srca veseli. Iskrena HVALA.
Ela.

Jure's Challenge

- Oglas -

O projektu Jure’s Challenge

Z namenom, da Nataliji in hčerki Eli vsaj nekoliko olajšajo finančno te težke čase, je Juretov prijatelj Sigurður Bjarni Sveinsson (Siggi) z Islandije dobil zamisel, da bi prehodili 6 vrhov v Kamniško-Savinjskih Alpah – po en vrh za vsak Juretov film. Vseh 6 vrhov so s še tremi prijatelji osvojili v enem dnevu, pod vodstvom Aleša Česna, gorskega vodnika z mednarodno licenco.

Spremljala jih je tudi snemalna eipa; Rožle Bregar in Miha Avguštin.
Dogajanje lahko spremljate preko Facebooka: https://www.facebook.com/jureschallenge

Vsa darovana sredstva se bodo stekla na račun male Ele, podvig pa se bo financiral iz lastnih sredstev.

Jure Breceljnik

Denarna sredstva se zbirajo preko Rdečega križa:
https://www.ljubljana.ozrk.si/sl/Komu_lahko_pomagate/ZGODBA_ELE_BRECELJNIK/

HUMANITARNI RAČUN RDEČEGA KRIŽA LJUBLJANA:
RKS – OZ Ljubljana, Tržaška 132, SI-1000 Ljubljana

DELAVSKA HRANILNICA D. D.
IBAN: SI56 61000 1122334482
SWIFT ALI BIC: HDELSI22
Sklic ali referenca: SI 00/ 09-09-2015

In preko Youcarring:
https://www.youcaring.com/natalja-gros-and-ela-breceljnik-6-months-440766

.

NAJNOVEJŠE