Zdravje & prehranaNad herpes s česnom

Nad herpes s česnom

MORDA VAS ZANIMA

Herpes simplex oziroma po domače – herpes, je vnetje, ki se običajno pojavlja okoli ustnic. Je razmeroma neškodljiva, vendar nadležna virusna okužba, ki se pogosto vrača in to celo na isto mesto. Če se nadležnega neestetskega »mehurčka« želite znebiti na naraven način vam v nadaljevanju ponujamo trik s česnom.

- Oglas -

Nad herpes s česnom

Česnov trik

Na drobno sesekljajte strok česna in ga položite čez herpes. Tam ga pustite počivati 10 minut nato pa ga odstranite in obolelo mesto sperite s toplo vodo. Postopek v roku 12 ur ponovite petkrat in herpes bo izginil. Pri tem upoštevajte, da je uspešnost postopka odvisna tudi od velikosti herpesa. Če gre za večjo obliko morate temu ustrezno prilagoditi tudi količino uporabljenega česna ter pogostost njegove uporabe.

Zakaj ravno česen?

Česen krepi obrambne lastnosti telesa oziroma imunskega sistema. Vsebuje veliko mineralov kot so kalcij, žveplo, fosfor in železo. Ker pa vsebuje tudi veliko vitaminov mu nekateri pravijo tudi naravni antibiotik. Poleg tega je česen odličen v boju proti visokemu krvnemu tlaku, preprečuje razvoj rakavih obolenj, diabetesa, srčnih bolezni, revmatizma ter drugih bolezenskih stanj.

Več o zdravilnih lastnosti česna si preberite na: www.bodieko.si/nepogresljivi-cesen

NAJNOVEJŠE