Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaNaredite si naravne kopeli in preverite pozitivne učinke

Naredite si naravne kopeli in preverite pozitivne učinke

MORDA VAS ZANIMA

Nekatere stvari so včasih tako zelo preproste in koristne. Mednje prav gotovo sodijo tudi kopeli. Če bi se zavedali vseh pozitivnih lastnosti namakanja v čisti vroči vodi, bi si z veseljem večkrat vzeli čas za kopel. Kopel je dobrodošla predvsem pozimi, ko so dnevi krajši, ko imamo že tako upočasnjen obtok in ko je hladno. Če doma nimamo kadi, v kateri bi se lahko namakali celi, si lahko še vedno pripravimo vsaj delno kopel za noge.

- Oglas -

kopeli

Pozitivni učinki kopeli

Dobrih učinkov kopeli je veliko. Pomembno je, da si za kopel vzamemo čas in da v njej uživamo, kajti le tako lahko vse prednosti domačih kopeli pridejo povsem do izraza:

  1. Vroča kopel pomaga izboljšati obtok. Pospeši namreč delovanje telesnih sistemov ter s tem tudi pomaga odpravljati nakopičene toksine. V vroči kopeli se začne telo potiti in prihaja tudi do procesa detoksikacije.
  2. Kopel pomeni pravo mini telovadbo za naše telo in tako pomaga pri ohranjanju telesne pripravljenosti. Vroča kopel sprošča telo, poviša telesno temperaturo, ogreje telo in sprosti mišice. To nam koristi tako na fizični kot tudi mentalni ravni. Vroče kopeli so zaradi sprostilnega učinka priporočljive po vadbi.
  3. Čistilni učinek kopeli je prav tako pomemben. V kopel se gremo sicer umit, vendar pa namakanje v vroči vodi odpre pore in voda jih še bolj očisti. Počutimo se bolj sveže in kožo imamo čistejšo.
  4. Ker se koža pri daljši izpostavljenosti vode naguba, postane mehka in dovzetnejša za vlaženje. Po kopeli se namažemo na še vlažno kožo z negovalnim oljem ali mlekom za telo. Koža nam bo hvaležna.
  5. Lajšanje začetnih prehladnih stanj. Morda malce nenavadno, vendar če še pravi čas skočimo v kopel lahko neželene prehlade, glavobole in kašelj preženemo. Topla voda razširi krvne žile in telo se sprosti, kar zmanjša napetosti v telesu. To pa je zelo dobrodejno pri glavobolih. Vroča para tudi suši sluz v grlu, zaradi katere kašljamo.

Vse naštete učinke kopeli lahko še okrepimo z uporabo ustreznih sestavin, s katerimi vplivamo na želeni namen kopeli …

Sestavine in recepte za kopeli najdete v reviji Bodi eko, oktober 2015 >>

- Oglas -

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×