Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaZatečena stopala – preproste rešitve za vašo težavo

Zatečena stopala – preproste rešitve za vašo težavo

MORDA VAS ZANIMA

S poviševanjem temperature se povečuje tudi verjetnost za zatekanje stopal. Zatečena stopala so težava, ki jo ima zelo veliko ljudi. Poleg stopal pogosto zatečejo tudi gležnji, včasih pa kar celotne noge. Zatekanje je še posebej pogosto pri ljudeh, ki so pretežki, pri tistih, ki veliko sedijo, nosijo nekakovostno obutev, uživajo preveč soli ali alkohola, ter pri kadilcih. Če so težave z zatekanjem pri vas zelo hude oziroma kronične, je vsekakor pomembno, da o tem čim prej obvestite zdravnika, ki bo poiskal pravi vzrok. Pri milejših oblikah pa lahko pomagajo tudi določene spremembe vsakodnevnih navad in nekatere naravne rešitve.

- Oglas -

Zatečena stopala

Kopeli za zatečena stopala z grenko soljo

Grenka sol je ena najboljših naravnih rešitev za vse, ki imate težave z zatečenimi stopali. Ko se grenka sol absorbira skozi kožo, protivnetne snovi, ki jih vsebuje, pomagajo pri zmanjšanju otekanja stopal. Obenem pa kopeli z grenko soljo ublažijo morebitne bolečine in napetost. V plastično kad, napolnjeno s toplo vodo, stresite približno 100 gramov soli. Nato potopite stopala v mešanico za 20 minut. Ponavljajte vsak večer, po potrebi pa tudi čez dan.

Hrana, ki vsebuje veliko magnezija

V primeru zatekanja stopal se priporoča, da uživate še posebej veliko živil, bogatih z magnezijem, na primer zelenolistne zelenjave, banan, mandljev, avokada, suhih fig, stročnic ipd. Pomagate si lahko tudi s prehranskimi dopolnili.

Uživajte manj soli

Za težave z zatekanjem s stopal je pogosto krivo tudi to, da uživate preveč soli. S tem v telo vnesete preveč natrija, kar je krivo za zadrževanje prekomernih količin tekočine, posledično pa za zatekanje. Poskušajte torej postopoma omejiti vnos soli. Stanje se bo zagotovo že kmalu izboljšalo. Ne le zatečena stopala, hvaležno vam bo celo telo, saj velikokrat pretiravamo z uporabo in uživanjem soli, kar lahko na dolgi rok privede do različnih obolenj.

- Oglas -

Zatečena stopala

Masaža stopal z eteričnim oljem pelargonije

Zatekanje stopal lahko zmanjšate tudi z rednimi masažami. Že sama masaža spodbudi prekrvavitev in ublaži težavo. Še posebej učinkovita pa bo, če uporabite eterično olje pelargonije. Osnovnemu rastlinskemu olju dodajte nekaj kapljic omenjenega eteričnega olja in nato z mešanico nežno zmasirajte stopala. Ponavljajte po potrebi.

Pijte dovolj vode

Morda vam sicer vaš občutek pravi drugače, ampak prekomerno zadrževanje tekočine v telesu, katerega posledica je med drugim tudi zatekanje stopal, je velikokrat povezano prav s tem, da ne popijemo dovolj vode. Zaradi pomanjkanja tekočine začne namreč telo ustvarjati zaloge. Poskrbite torej, da boste predvsem v poletnih mesecih popili čim več tekočine, po možnosti kar navadne vode. Morda vam bo tudi to pomagalo, da bodo zatečena stopala uplahnila in se vrnila na normalno raven.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×