0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako peteršilj poskrbi za zaščito vaših ledvic?

Kako peteršilj poskrbi za zaščito vaših ledvic?

MORDA VAS ZANIMA

Ledvice so eden najpomembnejših organov v našem telesu. Vsakodnevno filtrirajo ogromne količine krvi. Škodljive snovi pa se nato iz telesa izločijo z urinom. Poleg tega imajo ledvice veliko drugih pomembnih nalog. Med drugim vplivajo tudi na uravnavanje krvnega tlaka. Zdrave ledvice so zato ena izmed osnov dobrega zdravja. Da bi zaščitili svoje ledvice, morate biti pozorni na hrano, ki jo uživate. Določena živila in zelišča imajo še posebej pozitiven vpliv na ledvice. Odlična izbira je na primer peteršilj

- Oglas -

Kako lahko peteršilj pomaga vašim ledvicam?

Peteršilj velja za enega najboljših naravnih diuretikov. To pomeni, da spodbuja odvajanje seča, s tem pa strupenih snovi iz telesa, kar razbremeni ledvice. Tako peteršilj pomaga pri razstrupljanju vaših ledvic in s tem celotnega telesa, kar je tudi posledica velikih količin klorofila, ki jih vsebuje. Poleg tega redno uživanje peteršilja zmanjša nevarnost za nastajanje ledvičnih kamnov. S pomočjo peteršilja lahko okrepite svoje ledvice in izboljšate njihovo delovanje. Seveda pa ne smemo pozabiti niti na to, da je peteršilj odličen vir vitamina C, zato poskrbi za okrepitev vašega imunskega sistema in za lepšo kožo.

Pripravite si peteršiljev čaj

Priporočamo vam redno pitje peteršiljevega čaja. Za pripravo potrebujete 750 mililitrov vode in šop svežega peteršilja (približno 30 gramov). Vodo najprej zavrite, nato pa vanjo stresite peteršilj. Lonec pokrijte in počakajte 15 minut, preden mešanico precedite. Na dan popijte 3 skodelice tega napitka, najbolje po vsakem obroku, saj ima peteršilj tudi ugoden vpliv na prebavo.

Vključite peteršilj v smoothieje

Ledvicam lahko pomagate tudi tako, da v pripravo smoothiejev večkrat vključite peteršilj. Svetujemo vam, da ga kombinirate še z drugimi živili, ki imajo diuretični vpliv na telo, na primer s kumarami ali z zeleno.

.

NAJNOVEJŠE