Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehranaKako peteršilj poskrbi za zaščito vaših ledvic?

Kako peteršilj poskrbi za zaščito vaših ledvic?

MORDA VAS ZANIMA

Ledvice so eden najpomembnejših organov v našem telesu. Vsakodnevno filtrirajo ogromne količine krvi. Škodljive snovi pa se nato iz telesa izločijo z urinom. Poleg tega imajo ledvice veliko drugih pomembnih nalog. Med drugim vplivajo tudi na uravnavanje krvnega tlaka. Zdrave ledvice so zato ena izmed osnov dobrega zdravja. Da bi zaščitili svoje ledvice, morate biti pozorni na hrano, ki jo uživate. Določena živila in zelišča imajo še posebej pozitiven vpliv na ledvice. Odlična izbira je na primer peteršilj

- Oglas -

Peteršilj

Kako lahko peteršilj pomaga vašim ledvicam?

Peteršilj velja za enega najboljših naravnih diuretikov. To pomeni, da spodbuja odvajanje seča, s tem pa strupenih snovi iz telesa, kar razbremeni ledvice. Tako peteršilj pomaga pri razstrupljanju vaših ledvic in s tem celotnega telesa, kar je tudi posledica velikih količin klorofila, ki jih vsebuje. Poleg tega redno uživanje peteršilja zmanjša nevarnost za nastajanje ledvičnih kamnov. S pomočjo peteršilja lahko okrepite svoje ledvice in izboljšate njihovo delovanje. Seveda pa ne smemo pozabiti niti na to, da je peteršilj odličen vir vitamina C, zato poskrbi za okrepitev vašega imunskega sistema in za lepšo kožo.

Pripravite si peteršiljev čaj

Priporočamo vam redno pitje peteršiljevega čaja. Za pripravo potrebujete 750 mililitrov vode in šop svežega peteršilja (približno 30 gramov). Vodo najprej zavrite, nato pa vanjo stresite peteršilj. Lonec pokrijte in počakajte 15 minut, preden mešanico precedite. Na dan popijte 3 skodelice tega napitka, najbolje po vsakem obroku, saj ima peteršilj tudi ugoden vpliv na prebavo.

Vključite peteršilj v smoothieje

Ledvicam lahko pomagate tudi tako, da v pripravo smoothiejev večkrat vključite peteršilj. Svetujemo vam, da ga kombinirate še z drugimi živili, ki imajo diuretični vpliv na telo, na primer s kumarami ali z zeleno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×