0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPripravite smoothie za razstrupljanje ledvic

Pripravite smoothie za razstrupljanje ledvic

MORDA VAS ZANIMA

Ledvice opravljajo ključne naloge v telesu, saj vsak dan prečistijo več kot 200 litrov krvi ter pomembno sodelujejo z drugim razstrupljevalnim organom, jetri. Skozi leta se v tem telesnem »filtru« nakopiči veliko odpadnih snovi, kar se kaže v utrujenosti, pridobivanju telesne teže, napihnjenosti in nihanju razpoloženja. Ledvice je takat treba očistiti.

- Oglas -

Smoothie razstrupljanje ledvice

S katerimi živili lahko čistimo ledvice?

Redkev ima naravne diuretične in razstrupljevalne lastnosti, ki pomagajo pri odstranjevanju toksinov iz krvnega obtoka in ledvic.

Lubenica vsebuje velike količine antioksidanta likopena (najdemo ga tudi v paradižniku), ki pomembno vpliva na zdravje našega srčno-žilnega sistema. Naj dodamo, da vse več znanstvenikov verjame, da likopen povečuje tudi trdnost kosti.

- Oglas -

Kumara je bogata z B-vitaminom in elektroliti, ki pomagajo pri glavobolu. Če boste pojedli nekaj rezin kumare, ko se zvečer vrnete z zabave, pa bo pomagala tudi pri »zdravljenju« jutranjega mačka.

Deset let trajajoča nizozemska študija je na prvo mesto med zelenjavo, ki najbolje ščiti pred boleznimi srca in ožilja, postavila korenje. Zelenjavo so razdelili po barvah (zelena, oranžna in rumena, rdeča in vijolična, bela) ter primerjali njihov učinek na organizem. Ugotovili so, da ima največjo vlogo pri varovanju srčno-žilnega zdravja oranžna in rumena zelenjava, med katero ima najbolj izrazite lastnosti prav korenje. Sodelujoči v raziskavi, ki so zaužili še za 50 do 75 gramov korenja več kot običajno, so nevarnost za nastanek srčno-žilnih bolezni še dodatno znižali.

Peteršilj, še posebej njegovo eterično olje, so znanstveniki označili za »protitumorno« hrano, saj naj bi imel vlogo pri zaviranju rakavih tumorjev.

Ste mislili, da so samo agrumi dobro »založeni« z vitaminom C? Presenetljivo, tudi rdeči radič je. Že s skodelico narezanega rdečega radiča boste dobili kar 56 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa vitamina C. Ta pomemben antioksidant varuje celice pred poškodbami, ki vodijo v kronične težave z zdravjem, kot so na primer bolezni srca in ožilja.

- Oglas -

Zelena (in njena semena) vam bo pomagala pri nižanju krvnega tlaka, manjšanju tveganja za nastanek rakavih obolenj in starostnih težav z vidom.

Kako iz vsega tega »zmiksati« idelaen sok za razstrupljanje ledvic?

Uporabite naslednje:

  • 4 redkvice,
  • četrtino lubenice,
  • četrtino rdečega radiča,
  • 2 korenčka,
  • peteršilj,
  • 1 kumaro
  • 4 zelene.

V mešalniku zmešajte naštete sestavine in si privoščite razstrupljevalni in osvežilni smoothie, ki bo prečistil vaše ledvice in vas napolnil z energijo.

NAJNOVEJŠE