0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaSolni piling – pri prehladu, stresu ali zgolj za užitek

Solni piling – pri prehladu, stresu ali zgolj za užitek

MORDA VAS ZANIMA

V kulinariki je sol, kemijska spojina natrija in klorida, nujna sestavina velike večine jedi. Pomembno vlogo ima tudi v telesu, saj uživanje soli pomaga ohranjati ravnovesje ionov v telesnih tekočinah. Pretirano uživanje soli sicer ni priporočljivo, brez slabe vesti pa jo lahko uporabljamo tudi za druge namene. Med drugim je sol lepotni pripomoček, katerega uporaba datira vse do starih Egipčanov.

- Oglas -

solni piling

Sol, posebej tista iz Mrtvega morja, je bogata s številnimi minerali, med njimi magnezijem, kalijem in kalcijem. Magnezij slovi po tem, da lajša mišine bolečine, kalcij pospešuje prekrvavitev ter krepi kosti in nohte, kalij pa daje telesu energijo, koži pa vrača prožnost in vlažnost.

Iz soli z nekaj dodatki, ki jih ima vsaka domača kuhinjska shramba, lahko na preprost način izdelamo piling za telo. Za njegovo pripravo potrebujemo skodelico nerafinirane soli ter žlico ali dve olivnega olja oziroma kokosovega masla, po želji pa pilingu lahko dodamo še kapljico eteričnega olja.

- Oglas -

Vse sestavine dobro premešamo, nato pa stopimo pod vroč tuš. Piling nato s krožnimi gibi vtremo v kožo, pustimo, da učinkuje nekaj minut, nato pa ga dobro speremo z mlačno vodo. Po uporabi kože ne drgnemo, temveč le otremo z brisačo.

Uporaba solnega pilinga je priporočljiva pri nečisti koži in celulitu, saj hkrati deluje abrazivno in negovalno. Zrnca soli obenem stimulirajo limfni sistem k izločanju strupov, zato je piling koristen tudi pri prehladu. Piling lahko uporabimo tudi zgolj za razvajanje, saj je koža po njem mehka, sijoča in navlažena.

Kokosovo maslo, bogato z vitamini A, B in E, se v kožo hitro vpije, jo globinsko nahrani in intenzivno navlaži. Če kokosovega masla nimamo pri roki, ga lahko nadomestimo z olivnim oljem, ki bo poskrbelo za enak učinek. Piling lahko obogatimo tudi z različnimi eteričnimi olji – nekaj kapljic olja sivke nam denimo ne bo le pomagalo k lahkotnejšemu spancu, temveč tudi pri vnetjih, bolečinah, prehladu, gripi in migreni.

Piling je s primernim razmerjem sestavin primeren za vse tipe kože. Za nego suhe kože vanj dodamo nekaj več olja oziroma masla, za nego občutljive kože in obraza pa namesto grobe uporabimo mleto sol.

- Oglas -

Za negovano in gladko kožo je piling telesa zelo pomemben, vendar z njim ne velja pretiravati, saj bomo sicer dosegli prav nasprotni učinek. Zadostuje, da si ga privoščimo dvakrat na mesec.

NAJNOVEJŠE