Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaPoskrbite za zdrave ledvice

Poskrbite za zdrave ledvice

MORDA VAS ZANIMA

Ledvice so zelo občutljiv organ. Izjemno hitro se odzovejo na določene negativne vplive, zato je pomembno, da ste vseskozi pozorni na njihovo stanje. Z nekaj osnovnimi ukrepi lahko zdravje svojih ledvic močno izboljšajte.

- Oglas -

Pijte dovolj tekočine

Še posebej v vročih poletnih dneh, ki so pred nami, morate zelo paziti na zadosten vnos tekočine. Priporočamo, da pijete predvsem vodo, ki jo lahko po potrebi kombinirate tudi z nesladkanimi čaji. To bo zmanjšalo tveganje za ledvične kamne in druge težave z ledvicami. Zjutraj, takoj ko se zbudite, začnite dan s kozarcem ali dvema vode. Med spanjem naše telo izgubi precej tekočine, zato je pomemben, da takoj poskrbite za nadomestitev.

Ne pretiravajte s soljo

Manjše količine soli v prehrani niso problematične. Težava pa nastane, ko uživamo preveč soli, saj s tem v telo vnesemo prevelike količine natrija, kar med drugim škoduje tudi ledvicam. Če imate navado, da vsako jed dodatno solite, jo poskušaje počasi opustiti. Sčasoma se bodo vaše brbončice privadile na manj slan okus. Poleg tega pa bodite pozorni tudi na količino soli v različnih procesiranih prehrambnih izdelkih, saj je pogosto zelo visoka.

Omejite uživanje sladkorja

Čeprav se v povezavi z zdravjem ledvic precej pogosteje omenja omejevanje soli, pa je lahko v prevelikih količinah problematičen tudi sladkor. Preveč sladkorja namreč vodi v zakisanost telesa, zaradi česar postanejo ledvice hitro preobremenjene.

Spodbudite znojenje

- Oglas -

Za razstrupljanje telesa, ki močno razbremeni ledvice, je zelo pomembno, da se vsake toliko časa dobro preznojimo. To je najlažje doseči z redno telesno aktivnostjo, pomagate pa si lahko tudi z obiskom savne.

Privoščite svojim ledvicam razstrupljanje

Določena živila imajo zelo pozitiven vpliv na razstrupljanje ledvic. Če bi želeli poskrbeti za krajšo očiščevalno kuro, vam priporočamo, da vključite predvsem živila oziroma rastline, kot so zelena, regrat, peteršilj, preslica in repinec.

Predelajte svoje strahove

Naša čustva pogosto vplivajo na stanje naših organov. Pogosta jeza je tako na primer še posebej škodljiva za jetra, žalost ima obremenilen vpliv na pljuča, za ledvice pa je najbolj problematičen pogost strah. Če imate v sebi veliko strahov, s katerimi se še niste soočili in jih predelali, vam svetujemo, da čim prej razmislite o psihoterapiji. To bo imelo blagodejen vpliv na ledvice, pa tudi nasploh na vaše celostno zdravje in počutje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×