Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaPoskrbite za zdrave ledvice

Poskrbite za zdrave ledvice

MORDA VAS ZANIMA

Ledvice so zelo občutljiv organ. Izjemno hitro se odzovejo na določene negativne vplive, zato je pomembno, da ste vseskozi pozorni na njihovo stanje. Z nekaj osnovnimi ukrepi lahko zdravje svojih ledvic močno izboljšajte.

- Oglas -

Pijte dovolj tekočine

Še posebej v vročih poletnih dneh, ki so pred nami, morate zelo paziti na zadosten vnos tekočine. Priporočamo, da pijete predvsem vodo, ki jo lahko po potrebi kombinirate tudi z nesladkanimi čaji. To bo zmanjšalo tveganje za ledvične kamne in druge težave z ledvicami. Zjutraj, takoj ko se zbudite, začnite dan s kozarcem ali dvema vode. Med spanjem naše telo izgubi precej tekočine, zato je pomemben, da takoj poskrbite za nadomestitev.

Ne pretiravajte s soljo

Manjše količine soli v prehrani niso problematične. Težava pa nastane, ko uživamo preveč soli, saj s tem v telo vnesemo prevelike količine natrija, kar med drugim škoduje tudi ledvicam. Če imate navado, da vsako jed dodatno solite, jo poskušaje počasi opustiti. Sčasoma se bodo vaše brbončice privadile na manj slan okus. Poleg tega pa bodite pozorni tudi na količino soli v različnih procesiranih prehrambnih izdelkih, saj je pogosto zelo visoka.

Omejite uživanje sladkorja

Čeprav se v povezavi z zdravjem ledvic precej pogosteje omenja omejevanje soli, pa je lahko v prevelikih količinah problematičen tudi sladkor. Preveč sladkorja namreč vodi v zakisanost telesa, zaradi česar postanejo ledvice hitro preobremenjene.

Spodbudite znojenje

- Oglas -

Za razstrupljanje telesa, ki močno razbremeni ledvice, je zelo pomembno, da se vsake toliko časa dobro preznojimo. To je najlažje doseči z redno telesno aktivnostjo, pomagate pa si lahko tudi z obiskom savne.

Privoščite svojim ledvicam razstrupljanje

Določena živila imajo zelo pozitiven vpliv na razstrupljanje ledvic. Če bi želeli poskrbeti za krajšo očiščevalno kuro, vam priporočamo, da vključite predvsem živila oziroma rastline, kot so zelena, regrat, peteršilj, preslica in repinec.

Predelajte svoje strahove

Naša čustva pogosto vplivajo na stanje naših organov. Pogosta jeza je tako na primer še posebej škodljiva za jetra, žalost ima obremenilen vpliv na pljuča, za ledvice pa je najbolj problematičen pogost strah. Če imate v sebi veliko strahov, s katerimi se še niste soočili in jih predelali, vam svetujemo, da čim prej razmislite o psihoterapiji. To bo imelo blagodejen vpliv na ledvice, pa tudi nasploh na vaše celostno zdravje in počutje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×