0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPoskrbite za zdrave ledvice

Poskrbite za zdrave ledvice

MORDA VAS ZANIMA

Ledvice so zelo občutljiv organ. Izjemno hitro se odzovejo na določene negativne vplive, zato je pomembno, da ste vseskozi pozorni na njihovo stanje. Z nekaj osnovnimi ukrepi lahko zdravje svojih ledvic močno izboljšajte.

- Oglas -

Pijte dovolj tekočine

Še posebej v vročih poletnih dneh, ki so pred nami, morate zelo paziti na zadosten vnos tekočine. Priporočamo, da pijete predvsem vodo, ki jo lahko po potrebi kombinirate tudi z nesladkanimi čaji. To bo zmanjšalo tveganje za ledvične kamne in druge težave z ledvicami. Zjutraj, takoj ko se zbudite, začnite dan s kozarcem ali dvema vode. Med spanjem naše telo izgubi precej tekočine, zato je pomemben, da takoj poskrbite za nadomestitev.

Ne pretiravajte s soljo

Manjše količine soli v prehrani niso problematične. Težava pa nastane, ko uživamo preveč soli, saj s tem v telo vnesemo prevelike količine natrija, kar med drugim škoduje tudi ledvicam. Če imate navado, da vsako jed dodatno solite, jo poskušaje počasi opustiti. Sčasoma se bodo vaše brbončice privadile na manj slan okus. Poleg tega pa bodite pozorni tudi na količino soli v različnih procesiranih prehrambnih izdelkih, saj je pogosto zelo visoka.

- Oglas -

Omejite uživanje sladkorja

Čeprav se v povezavi z zdravjem ledvic precej pogosteje omenja omejevanje soli, pa je lahko v prevelikih količinah problematičen tudi sladkor. Preveč sladkorja namreč vodi v zakisanost telesa, zaradi česar postanejo ledvice hitro preobremenjene.

Spodbudite znojenje

Za razstrupljanje telesa, ki močno razbremeni ledvice, je zelo pomembno, da se vsake toliko časa dobro preznojimo. To je najlažje doseči z redno telesno aktivnostjo, pomagate pa si lahko tudi z obiskom savne.

Privoščite svojim ledvicam razstrupljanje

Določena živila imajo zelo pozitiven vpliv na razstrupljanje ledvic. Če bi želeli poskrbeti za krajšo očiščevalno kuro, vam priporočamo, da vključite predvsem živila oziroma rastline, kot so zelena, regrat, peteršilj, preslica in repinec.

Predelajte svoje strahove

Naša čustva pogosto vplivajo na stanje naših organov. Pogosta jeza je tako na primer še posebej škodljiva za jetra, žalost ima obremenilen vpliv na pljuča, za ledvice pa je najbolj problematičen pogost strah. Če imate v sebi veliko strahov, s katerimi se še niste soočili in jih predelali, vam svetujemo, da čim prej razmislite o psihoterapiji. To bo imelo blagodejen vpliv na ledvice, pa tudi nasploh na vaše celostno zdravje in počutje.

.

NAJNOVEJŠE