Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Dom & energijaKako odstraniti vodni kamen brez nevarnih kemikalij?

Kako odstraniti vodni kamen brez nevarnih kemikalij?

MORDA VAS ZANIMA

Vodni kamen je eden največjih izzivov, s katerimi se soočamo pri čiščenju. Morda se vam zdi, da so edina rešitev posebna čistila, namenjena odstranjevanju vodnega kamna, vendar pa v njih pogosto najdemo sestavine, ki dražijo kožo, škodujejo vašim pljučem in negativno vplivajo na okolje. Na srečo obstaja boljša možnost. Vodnega kamna se lahko znebite tudi s precej manj nevarnimi sredstvi, ki jih imate najverjetneje že doma …

- Oglas -

Vodni kamen

Vodni kamen najprej ‘napade’ pipe

Za odstranjevanje vodnega kamna s pip uporabite krpo, ki ste jo pomočili v mešanico limoninega soka in kisa. Krpo ovijte okoli pip in počakajte približno eno uro. Po potrebi postopek še enkrat ponovite. Na koncu bodo pipe sijoče, kot bi bile nove, brez sledi vodnega kamna, vam pa bo prihranjen napor, ki bi ga morali sicer vložiti v drgnjenje.

Kopalna kad

V stekleničko z razpršilnikom natočite alkoholni kis in limonin sok. Najprej preizkusite na manjši površini. Če ste zadovoljni z rezultatom, popršite po celotni kopalni kadi. Načeloma zadostuje že približno pol ure, v primeru posebej trdovratnega vodnega kamna pa pustite delovati do dve uri. Na koncu nežno zdrgnite kad, izperite z vodo in zbrišite s suho krpo.

Čiščenje vodnega kamna

Straniščna školjka

- Oglas -

Tudi za odstranjevanje vodnega kamna s površine straniščne školjke ne potrebujete agresivnih čistil. Po školjki popršite kis (bodite pozorni na to, da bo kis zares dosegel celotno površino) in počakajte do jutra. Zjutraj školjko zdrgnite s ščetko. Pomagate si lahko tudi s kokakolo. Čeprav je to pijača, ki ni najboljša za vaše zdravje, pa je lahko zelo dobra alternativa klasičnim čistilom. Popršite jo po straniščni školjki in že čez nekaj ur boste opazili, da je razžrla vodni kamen.

Steklena kabina za tuširanje je hitro polna vodnega kamna

Pogosto se vodni kamen pojavi tudi na vratih oziroma stenah kabine za tuširanje. V tem primeru si lahko pomagate z belim vinom. Popršite po steklu in po pol ure zbrišite s krpo. Vodni kamen bo tako le še neprijeten spomin.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×