Beli kis: Neverjetno koristni načini za uporabo

  Znano je, da ima beli kis širok spekter delovanja in uporabe, od kuhanja pa do čiščenja. Je povsem naravno sredstvo, ki ne sme manjkati v vašem gospodinjstvu. Preverite, za kaj vse ga lahko uporabite.

  Beli kis učinkovito odstranjuje nalepke

  Ste se že kdaj zaman bojevali z nalepkami, ki je nikakor niste mogli popolnoma odstraniti iz površine? Beli kis se izkaže za učinkovitega pomočnika pri odstranjevanju nezaželenih nalepk iz različnih površin. Malo kisa natočite v pršilko in popršite nalepko, pustite, da kis nekaj časa učinkuje potem pa  z lahkoto odstranite nalepko.

  Beli kis uporaba

  Preprečite, da bi vaša mačka uničevala pohištvo

  Mačke rade praskajo pohištvo in ga tako nehote uničujejo. Ker ne marajo vonja kisa, lahko z njegovo pomočjo mačje šapice uspešno zadržite proč od pohištva. V pršilki razredčite kis v razmerju 50: 50  in popršite po robovih površin, za katere ne želite, da jih praskajo mačke. Uporaben je tudi za odstranjevanje neprijetnih vonjav iz stranišča za vaše hišne ljubljenčke.  Ko očistite mačje stranišče, ga do višine enega centimetra napolnite z belim kisom. Tako naj stoji dvajset minut in neprijetnih vonjav ne bo več. Stranišče še sperite in ga posušite.

  Dodajte ga kopeli

  Kopel s kisom je čudovita  za mehčanje kože in blaži vnetja mišic in sklepov in ima celo razstrupljevalne učinke. Če imate občutljivo kožo, raje uporabite jabolčni kis. V kopel dajte skodelico kisa in dvajset kapljic eteričnega olja sivke, ki ste jih zmešali v nosilnem olju, za dodatno sprostitev.

  Odmašite odtoke

  V zamašen odtok najprej nasujte pest sode bikarbone, nato pa še skodelico belega kisa. Ko se mehurčki ne pojavljajo več, vanj spustite vročo vodo. Ponavljajte, dokler odtok ni odmašen.

  PREBERITE TUDI:  Ali ste vedeli, da ...

  Čiščenje mikrovalovne pečice

  Beli kis bo učinkovito očistil mikrovalovno pečico. Vanjo preprosto postavite posodo, v katero ste nalili polovico skodelice belega kisa in skodelico vode. Napravo prižgite in pustite, da tri do štiri minute deluje z največjo močjo. Nato jo ugasnite, posoda pa naj v njej stoji še petnajst minut. Previdno odprite vrata in obrišite notranjost.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte