Dom & EnergijaBeli kis: Neverjetno koristni načini za uporabo

Beli kis: Neverjetno koristni načini za uporabo

MORDA VAS ZANIMA

Znano je, da ima beli kis širok spekter delovanja in uporabe, od kuhanja pa do čiščenja. Je povsem naravno sredstvo, ki ne sme manjkati v vašem gospodinjstvu. Preverite, za kaj vse ga lahko uporabite.

Beli kis učinkovito odstranjuje nalepke

- Oglas -

Ste se že kdaj zaman bojevali z nalepkami, ki je nikakor niste mogli popolnoma odstraniti iz površine? Beli kis se izkaže za učinkovitega pomočnika pri odstranjevanju nezaželenih nalepk iz različnih površin. Malo kisa natočite v pršilko in popršite nalepko, pustite, da kis nekaj časa učinkuje potem pa  z lahkoto odstranite nalepko.

Beli kis uporaba

Preprečite, da bi vaša mačka uničevala pohištvo

Mačke rade praskajo pohištvo in ga tako nehote uničujejo. Ker ne marajo vonja kisa, lahko z njegovo pomočjo mačje šapice uspešno zadržite proč od pohištva. V pršilki razredčite kis v razmerju 50: 50  in popršite po robovih površin, za katere ne želite, da jih praskajo mačke. Uporaben je tudi za odstranjevanje neprijetnih vonjav iz stranišča za vaše hišne ljubljenčke.  Ko očistite mačje stranišče, ga do višine enega centimetra napolnite z belim kisom. Tako naj stoji dvajset minut in neprijetnih vonjav ne bo več. Stranišče še sperite in ga posušite.

Dodajte ga kopeli

Kopel s kisom je čudovita  za mehčanje kože in blaži vnetja mišic in sklepov in ima celo razstrupljevalne učinke. Če imate občutljivo kožo, raje uporabite jabolčni kis. V kopel dajte skodelico kisa in dvajset kapljic eteričnega olja sivke, ki ste jih zmešali v nosilnem olju, za dodatno sprostitev.

Odmašite odtoke

- Oglas -

V zamašen odtok najprej nasujte pest sode bikarbone, nato pa še skodelico belega kisa. Ko se mehurčki ne pojavljajo več, vanj spustite vročo vodo. Ponavljajte, dokler odtok ni odmašen.

Čiščenje mikrovalovne pečice

Beli kis bo učinkovito očistil mikrovalovno pečico. Vanjo preprosto postavite posodo, v katero ste nalili polovico skodelice belega kisa in skodelico vode. Napravo prižgite in pustite, da tri do štiri minute deluje z največjo močjo. Nato jo ugasnite, posoda pa naj v njej stoji še petnajst minut. Previdno odprite vrata in obrišite notranjost.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×