0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeMeghan Markle in princ Harry tudi okoljevarstveno osveščena

Meghan Markle in princ Harry tudi okoljevarstveno osveščena

MORDA VAS ZANIMA

Za nami je kraljeva poroka, ki je vzbudila ogromno pozornosti javnosti. Medtem ko se je zelo veliko razpravljalo o nevestini poroki, svatih ipd., so le redki mediji izpostavili, da sta Meghan Markle in britanski princ Harry še pred poroko sprejela odločitev, ki priča tudi o tem, da jima ni vseeno za naš planet. Darilom sta se namreč med drugim odpovedala tudi v korist organizacije, ki si prizadeva za zmanjšanje količine plastičnih odpadkov v oceanih in ob obalah.

- Oglas -

Meghan Markle in princ Harry

Odločitev, ki bo koristila vsem ljudem

Omenjena organizacija se imenuje Surfers Against Sewage. Princ Harry in Meghan Markle sta sama izbrala sedem organizacij, nato pa prosila goste, da jim namenijo donacije, namesto da na poroko prinesejo darila. Tako je očitno, da jima veliko pomeni tudi ohranitev okolja. Osredotočila sta se sicer predvsem na manjše organizacije, ki bodo v prihodnje zaradi njune odločitve zagotovo deležne povečane pozornosti in podpore. Predstavniki organizacije Surfers Against Sewage so sporočili, da predstavlja poteza princa Harryja in Meghan Markle pomembno priznanje njihovim prizadevanjem za zaščito oceanov in obal, ki imajo pozitiven vpliv na vse prebivalce tega planeta.

Plastični odpadki v oceanih vse bolj pereča težava

Kot so dejali pri organizaciji Surfers Against Sewage, bodo prejeta sredstva namenili za usposabljanje in opremo regionalnih vodij ter prostovoljcev, izobraževanje študentov in osveščanje javnosti. Glede na to, da letno v vodah konča skoraj 9 milijonov ton plastičnih odpadkov, ki predstavljajo tveganje za našo pitno vodo in hrano, je odločitev novega vojvode in vojvodinje Sussexa vsekakor vredna pohvale.

.

NAJNOVEJŠE