0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana5 zdravilnih učinkov kopriv – jih že poznate?

5 zdravilnih učinkov kopriv – jih že poznate?

MORDA VAS ZANIMA

Koprive se zdijo na prvi pogled pravo prekletstvo. Če pomotoma zagrabimo koprivo, se namreč pojavi neprijeten pekoč in srbeč občutek. Vendar pa je tisto, kar se zdi sprva strup, lahko tudi zdravilo. Že dolgo časa je znano, da imajo koprive ogromno pozitivnih vplivov na naše zdravje. Tokrat izpostavljamo pet najbolj zanimivih …

- Oglas -

Koprive

Naravna pomoč pri težavah s sečili

Se spopadate z vnetjem oziroma z okužbo sečil? Koprive so morda natanko tisto, kar potrebujete. Veljajo namreč za odličen naravni diuretik, podobno kot na primer peteršilj. Uživanje koprivnega čaja in drugih pripravkov iz kopriv vam pomaga, da se vaše telo hitreje reši bakterij in drugih škodljivih mikroorganizmov, ki povzročajo težave. Bolj koncentrirani pripravki na osnovi kopriv pa lahko pomagajo celo pri resnejših težavah, povezanih s sečili.

Ublažitev simptomov artritisa

Pri artritisu so hude bolečine v sklepih praktično del vsakdana, kar močno zmanjša kakovost življenja. Ker ni pravega zdravila, se pacientom najpogosteje predpisujejo protibolečinska zdravila, kar pa v večini primerov pomeni ogromno nezaželenih stranskih učinkov. Če želite poskusiti z bolj naravnimi možnostmi, so koprive odlična izbira. Primerne so za zunanjo uporabo (na primer kot sestavina mazil), pomagalo pa bo tudi redno uživanje čaja in drugih pripravkov na osnovi kopriv, ki poskrbijo za močno protivnetno delovanje.

- Oglas -

Lažje spopadanje s senenim nahodom

Mnogi ljudje se v obdobju, ko se začne narava prebujati v življenje, soočajo s precej hudimi simptomi, kot so kihanje, zamašen nos, zasolzene oči ipd. Če so tudi vam dobro znani simptomi senenega nahoda oziroma alergije na cvetni prah, vendar imate težave z antihistaminiki, lahko poskusite s koprivami. Gre namreč za eno najboljših naravnih izbir pri blaženju simptomov alergij.

Zaustavitev krvavitve

Manj znano je, da se izdelki, ki vsebujejo koprive, pogosto uporabljajo tudi za zaustavitev krvavitve, na primer med operacijo. Raziskave kažejo, da lahko koprive pomagajo tudi pri zaustavljanju krvavitve, ki je posledica kirurških posegov v ustni votlini.

S koprivami v boj proti izpuščajem

Morda se zdi v nasprotju z vašo intuicijo, saj je posledica neposrednega stika s koprivo pogosto prav izpuščaj na koži, vendar so izdelki, ki vsebujejo koprive, zelo dobra naravna izbira za vse, ki imate težave z ekcemom oziroma z izpuščaji. Tudi v tem primeru koristijo tako mazila za zunanjo uporabo kot uživanje različnih pripravkov iz kopriv.

.

NAJNOVEJŠE